Distingeixen l'Ajuntament d'Olot per l'aplicació del sistema d'informació geogràfica

El Congrés Localtic 2018 ha premiat la gestió que l’Àrea d’Informació del Territori realitza de l’anomenat sistema GIS i que permet tenir identificats els diferents elements que configuren la ciutat

El programa d’informació georeferenciada de gran part dels expedients que gestiona l’Ajuntament rep el reconeixement del Congrés Localtic 2018.
El programa d’informació georeferenciada de gran part dels expedients que gestiona l’Ajuntament rep el reconeixement del Congrés Localtic 2018. | @olotuit.
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:18h
L’Ajuntament d’Olot ha estat una de les institucions premiades a la III edició del Congrés Localtic 2018 que ha tingut lloc aquests dijous i divendres passats a Cunit. El consistori ha rebut un reconeixement a la gestió que realitza l’Àrea d’Informació del Territori. En concret, el premi obtingut ha estat per la millor implementació i aplicació pràctica del GIS corporatiu: innovació i millora de l'eficiència corporativa.

Es tracta del programa que permet disposar d’informació georeferenciada de gran part dels expedients que gestiona l’Ajuntament, i dels principals elements de la ciutat com, per exemple, el mobiliari urbà (fonts, bancs, papereres, jocs infantils, monuments), enllumenat (tipus de lluminària, quadres de llum, potències...), vialitat (paviments, sentits de circulació, aparcaments, zones blaves) o xarxes de transport públic, sanejament, aigua potable, telefonia, electricitat o semàfors...

Aquesta diversitat de dades unificades en un mateix entorn facilita l’accés i anàlisi de la informació i són molt utilitzades pels diferents departaments de l'Ajuntament, donada la necessitat de tenir constantment actualitzada la informació municipal, per tal de donar resposta a les necessitats que van sorgint del dia a dia, així com per iniciar nous projectes de ciutat. Es tracta, doncs, d’una eina molt útil per tenir un coneixement a fons de la ciutat i que és consultable des de la pàgina web municipal www.olot.cat.

L'Àrea d'Informació del Territori treballa, des de l'any 1994, en la introducció i actualització continuada de la cartografia i dades del municipi, mitjançant el GIS, una implementació que acaba de rebre el reconeixement del Congrés Localtic 2018.
 
Arxivat a