Marc Freixas i Constan presenten dissabte «Damunt les passes»

El cantautor olotí i el poeta de Sant Pere de Riudebitlles seran a les vuit del vespre al Cafè Art Fontanella XII

Constan i Marc Freixas presentaran el nou poemari d'aquest darrer, «Damunt les passes».
Constan i Marc Freixas presentaran el nou poemari d'aquest darrer, «Damunt les passes». | Galàxia Management.
Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:45h
Marc Freixas, poeta de Sant Pere de Riudebitlles i igualadí d'adopció presenta el seu darrer llibre, Damunt les passes, amb la col·laboració del cantautor olotí Constan. L'acte de presentació tindrà lloc aquest pròxim dissabte, 2 de juny, a les 20:00 h, al Cafè Art Fontanella XII.

Damunt les passes és un recull de poemes  que conviden a deixar les presses i la voràgine del dia a dia i fer una reflexió pausada sobre les passes endavant, centrant l'atenció en aquelles qüestions que encara no tenen resposta. De fet, parlar de la nostra existència hauria de ser una de les coses més normals per a la nostra humanitat. Ara i avui, en ple segle XXI, sembla ser que la pressa és protagonista de les nostres vides, i potser hauríem d’aprendre a trobar moments de calma per gaudir d’allò que implica fer una pausa, agafar aire, posar-se a caminar a poc a poc i sentir que no tot ens ha d´estressar fins a límits inacceptables.

Damunt les passes podria ser un bon antídot per a tot això, perquè els poemes que en formen part volen esdevenir un punt de sortida cap a tot allò que ens fascina, i que sovint escapa de la nostra realitat física que vivim només des d’un pla físic de les coses. Perquè el poeta desitja fer-nos saber, poema a poema, que no tot és només de principi i final, i que somiar sovint vol dir, també, entrar a fer-nos preguntes de totes aquelles coses que encara no tenen una resposta clara.
 

Coberta del poemari de Marc Freixas «Damunt les passes».


Morim i deixem d’existir per sempre? Som eterns? Serem capaços de traspassar a noves dimensions els éssers vius? Estem sols a l’Univers? Aquestes i altres preguntes són les que el poeta Marc Freixas intenta respondre a través dels seus versos. També hi ha espai per a homenatjar la Lluna a través d’unes imatges fetes pel poeta Carles Duarte, un autèntic apassionat del cel i les estrelles, a part de ser un dels poetes més  reconeguts del panorama poètic actual català.

El pròleg del llibre és obra d’Empar Sáez, una altra poeta imprescindible de la poesia catalana contemporània actual, responsable, entre d’altres, del col.lectiu Reversos, que organitza xerrades i presentacions de llibres de poesia a l’Espai Vilaweb, a Barcelona. La coberta és obra del gallec afincat a Catalunya Xoan González en col.laboració amb Mireia Sensarrich.
Per últim, Xavier Mercadé, fotògraf de la revista Enderrock, cedeix una fotografia de Sílvio Rodriguez que serveix per acompanyar un poema que el poeta Marc Freixas dedica al cantautor cubà.

Totes aquestes coses conformen un imaginari que desitja fer-nos obrir els ulls, que vol remoure les emocions del lector per endinsar-lo en una mena d’eternitat on tots hi som d’una manera o altra. Perquè totes aquestes coses són les que conformen Damunt Les Passes, el nou llibre de poemes del poeta Marc Freixas.
Arxivat a