La 8a edició de la Ruta de les Tapes d’Olot serà de l'1 al 30 de juny

S’inaugurarà amb "El Tapòdrom" el divendres 1 de juny, de 19.00h a 21.30 h, a la Sala El Torín | Fins a 20 establiments oferiran una tapa més un quinto de cervesa per 2,8 € | Enguany , com a novetat, s'hi convida el municipi de Riudaura

Estanis Vayreda, Neus Gimenez i Marc Torras durant la presentació de la Ruta de les Tapes aquest matí als Catòlics.
Estanis Vayreda, Neus Gimenez i Marc Torras durant la presentació de la Ruta de les Tapes aquest matí als Catòlics. | Martí Albesa.
24 de maig del 2018
Actualitzat el 28 de maig a les 9:40h
La 8a edició de la Ruta de les Tapes d’Olot tindrà lloc e l’1 al 30 de juny, amb la implicació de 20 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, que oferiran una tapa més un quinto de cervesa per 2,8 €. Enguany, com a prova pilot, s’ha convidat un municipi de la comarca a participar a la Ruta, el poble de Riudaura, que hi participa amb el seu únic restaurant, Ca la Pilar, tal com s'ha fet saber aquest matí al restaurant Els Catòlics d'Olot durant la presentació de l'esdeveniment, que ha comptat amb la presència del regidor Estanis Vayreda, de Neus Gimenez, tècnica de l'Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i Marc Torras, xef dels Catòlics.
 
El fulletó de la Ruta de les Tapes segueix la línia dels anys anteriors: hi apareixen tots els establiments participants amb la imatge de la seva tapa, serveis i un mapa amb tots situats, per a oferir al tapaires la màxima informació i alhora que pugui crear-se la seva pròpia ruta. El passaport, es manté amb 8 caselles per segellar, tal com es va fer l’any passat, 5 caselles perquè hi posin el segell els establiments del centre, i 3 per als establiments de l’entorn, que es troben diferenciades en colors, per a mantenir l’equitat i la igualtat entre els participants a la ruta, a l'hora de poder ser votats pels tapaires (14 del centre i 6 de l’entorn). La diferenciació de colors, es manté a tots els espais del fulletó, mapa i fitxa de l’establiment.
 

El fulletó d'enguany de la Ruta de les Tapes ofereix moltes sorpreses. Foto: Martí Albesa.


Entre els tapaires que segellin les 8 caselles i votin la tapa que més els hagi agradat de les 8, se sortejarà un cap de setmana a l’aparthotel L’Avenc de Tavertet. Es recupera el sistema de votació tradicional –que s’havia utilitzat al llarg de les diferents edicions de la ruta–, per a seleccionar la Millor Tapa Popular, que s’amplia a reconèixer les tres tapes més votades; per contra, no es recupera –i desapareix– el reconeixement de la Millor Tapa Professional.

Els fulletons es podran trobar en els establiments participants i en l’Oficina de Turisme d’Olot.
 
Es mantenen els concursos a les xarxes, tant a Facebook com a Instagram, però enguany a més de guanyar àpats, també es podrà guanyar cultura, entrades per anar a veure algun dels espectacles de tardor programats al Teatre Principal d’Olot.
 

Cliqueu damunt el fulletó per veure'n tota la informació ampliada.


El tapòdrom

La ruta s’inaugurarà amb El Tapòdrom el divendres 1 de juny, de 19.00h a 21.30 h, a la Sala El Torín, on es podran provar totes les tapes de la Ruta fins a esgotar existències. La idea és fer la primera tapa al Tapòdrom per després continuar la ruta pels bars i restaurants d’Olot. En total es prepararan unes 1.000 tapes.

Enguany, a més, hi haurà l’actuació de jazz amb el grup Pascal Trio. Durant el transcurs del Tapòdrom se sortejarà entre els assistents un àpat en un restaurant de Cuina Volcànica per a dues persones.

I per als més menuts, hi haurà un Espai Kid, on deixar anar la creativitat, dibuixar, fer manualitats, un espai per distreure’s.
 
A més a l’exterior de la sala, just a l’entrada s’hi muntarà un photocall amb el 600 de Moritz i atrezzo. Les fotos es podran penjar i etiquetar a Instagram, i les més originals, podran guanyar un lot de productes Moritz.

Xarxes de la Ruta de les tapes

Facebook: www.facebook.com/rutatapesolot.
Instagram; @garrotxahostalatge.
Twitter:#rutatapesolot.
 
Cal seguir les diferents xarxes perquè, segons els organitzadors, hi aniran sortint sorpreses.
 
Arxivat a