Finalitza amb èxit el Projecte Corranda a les Preses amb 500 alumnes a l'Esballa

Diverses escoles de la Garrotxa van participar aquest dimarts en l’experiència pilot, que tindrà continuïtat el curs vinent

El pavelló de les Preses s'ha omplert de corrandes i danses en aquesta primera edició del Projecte Corranda.
El pavelló de les Preses s'ha omplert de corrandes i danses en aquesta primera edició del Projecte Corranda. | @marboleny.
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:31h
Aquest matí de dimarts, 22 de maig, amb el primer Esballa, ha finalitzat l’experiència pilot del Projecte Corranda que Marboleny ha realitzat durant el curs 2017/2018 a cinc escoles de la Garrotxa: la Bòbila, de Les Preses; Verntallat, de la Vall d’en Bas; Parvulari, de Sant Esteve d’en Bas; Lluís Castells, de Riudaura i Malagrida, d’Olot.

La jornada d’avui ha reunit als 500 alumnes que durant tot tel curs 2017/2018 han participat del projecte. Eballa ha començat amb la benvinguda del batlle de les Preses, Pere Vila, i amb els alumnes de sisè de les escoles, que han cantat unes corrandes de benvinguda que han donat peu a les ballades de tots els infants: els cicles d’educació infantil, P3, P4 i P5, de les diferents escoles han ballat El peu polidor, el Volta cap aquí i Sant Antoni i el dimoni; els cursos de cicle inicial han ballat el Ball del Nyitus, el Petit Vailet, el Patatuf i el Ball francès; els cursos de cicle mitjà han ballat el Virolet, el Ball del Rogle, La Masovera i La Bolangera; i els cursos de cicle superior han ballat La Muntanyeta. La jornada ha finalitzat amb la Farandola de l’Escala ballada per tots els participants.

El Projecte Corranda és la proposta educativa de difusió de la música i dansa d’arrel tradicional a les escoles garrotxines que es fa des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i de l’Esbart Marboleny de Les Preses. Aquest curs 2017/2018 s’ha iniciat el Projecte amb cinc centres escolars, amb prop de cinc-cents participants, que han realitzat un treball continuat durant tot el curs. Preveiem que a partir de la prova pilot d’aquest curs, el projecte evolucioni, incorporant més escoles que ho desitgin, en el proper curs 2018-2019.