La primera edició de l'Esballa es clou demà a les Preses amb 500 alumnes

És la Jornada interescolar del Projecte Corranda de difusió de la música i dansa d’arrel tradicional per a alumnes de la Garrotxa

En Pep Garcia, membre de l’Esbart Marboleny, junt amb la mestra 1r A de l'Escola Verntallat, durant una de les sessions del projecte.
En Pep Garcia, membre de l’Esbart Marboleny, junt amb la mestra 1r A de l'Escola Verntallat, durant una de les sessions del projecte. | Escola Verntallat.
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:29h
Aquest dimarts, 22 de maig, a la Pista Poliesportiva de les Preses, se celebrarà la jornada de cloenda del Projecte Corranda per a les escoles de la Garrotxa. El Projecte Corranda és la proposta educativa de difusió de la música i dansa d’arrel tradicional a les escoles garrotxines que es fa des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i de l’Esbart Marboleny de Les Preses.

Aquest curs 2017-2018 s’ha iniciat el Projecte amb cinc centres escolars, amb prop de cinc-cents participants, que han realitzat un treball continuat durant tot el curs. Es preveu que a partir de la prova pilot d’aquest curs, el projecte evolucioni i s'hi incorporin més escoles que ho desitgin, amb algunes modificacions puntuals durant curs 2018-2019.

Enguany, el projecte pilot s’ha iniciat amb les escoles la Bòbila, de les Preses; Verntallat, de la Vall d’en Bas; Parvulari, de Sant Esteve d’en Bas; Lluís Castells, de Riudaura i Malagrida, d’Olot.

Aquest dimarts 22 de maig, doncs, es realitzarà la primera edició d'ESBALLA, Jornada Interescoles del Projecte Corranda, que serà el final de curs d’aquesta primera edició del projecte. S’iniciarà a les 10:15 h de matí i es clourà al voltant de les 12:00 h amb una ballada popular participativa de totes les escoles conjuntes. Prèviament, els alumnes hauran ballat per nivells les danses que han treballat al llarg del curs.

L’acte comptarà amb intervencions de balladors de l’Esbart Marboleny i amb la participació dels alumnes de sisè de les respectives escoles interpretant també corrandes cantades. L’acte és obert al públic en general.