L’Escola Castanyer de Santa Joan les Fonts fa un mural per a una escola millor

També, hi han participat 12 alumnes de 16 a 18 anys de l’Escola d’Art

Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 8:26h
Alguns alumnes mentre participven en la confecció del mural.
Alguns alumnes mentre participven en la confecció del mural. | @santjoanfontsaj.
Aquest mes de maig s’ha dut a terme una nova acció des de L’AMiPA de Sant Joan les Fonts; pintant el mur de formigó del pati dels petits de l’Escola Castanyer. Una intervenció que s’ha realitzat amb la col·laboració de l’Escola de Belles Arts i Disseny Superior d’Olot. 

Tots els nens i nenes des de P3 fins a 6è de primària, han entregat al voltant de 200  dibuixos a l’Escola d’Art i a partir d’aquí els estudiants del cicle de ‘Revestiments murals’ han realitzat una composició amb tot el material rebut i acompanyats del professorat n’han elaborat el mural definitiu.

Un cop aprovat el disseny final, la posada en marxa del mural s’ha realitzat amb la suma d’esforços per part de tots, ja que els pares i mares de l’AMIPA han fet la primera i la segona capa del fons del mural i els alumnes de l’Escola d’Arts durant tota la setmana han pintat el mural amb la col·laboració de tots els nens i nenes de l’Escola Castanyer.
 

Foto de família dels alumnes de l'escola. Foto: @santjoanfontsaj.


En total han estat 12 alumnes de 16 a 18 anys de l’Escola d’Art que han participat del projecte, posant en pràctica el treball en formats grans, una oportunitat molt interessant per als estudiants ja que els permet pintar en espais reals, alhora que aprenen a coordinar i col·laborar amb els nens i nenes, desenvolupant un projecte amb les seves diferents fases. 

Els alumnes de més menuts i els de primària de l’escola castanyer han viscut una experiència molt divertida i han gaudit d’allò més col·laborant amb els artistes, que han aconseguit plasmar amb èxit els dibuixos en format gran, a través d’un mural que envolta tot el pati. 
Una proposta que no hauria estat possible sense la col·laboració econòmica de material per part de l’empresa Alzamora Packaging i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, que han contribuit amb les pintures per tal que aquest projecte sigui una realitat.