La Setmana Mundial Sense Tabac s'inicarà a l'Hospital d'Olot el 26 de maig

A les 17 h hi haurà sessions de country i ioga a l’entrada de l’hospital i a les 19 h se celebrarà el Dia Mundial de la Infermera amb una conferència sobre les infermeres en zones de conflicte”

Entrada de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.
Entrada de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. | Martí Albesa.
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat el 22 de maig a les 22:32h
El dissabte 26 de maig, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa organitza una sèrie d’activitats per commemorar tant la Setmana Mundial Sense Tabac (del 25 al 31 de maig) com el Dia Mundial de la Infermera (12 de maig).

La Setmana Mundial Sense Tabac s’inicia el 25 de maig i finalitza amb el Dia Mundial Sense Tabac, el 31 de maig. És una jornada promoguda per l’OMS des del 1988 i que es basa en centrar l’atenció sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Aquest 2018 l’esdeveniment se centra en el tema del tabac i les cardiopaties i altres malalties cardiovasculars, incloent-hi l’accident vascular cerebral, que combinades són les principals causes de mort al món.

Per donar el tret de sortida a la setmana i amb el lema “Viu a sac sense tabac!”, es realitzaran un parell d’activitats per potenciar l’exercici físic, els hàbits de vida saludables i la importància dels espais lliures de fum. El dissabte 26 de maig a les 17h a l’entrada de l’hospital es farà una sessió de country i a continuació una sessió de ioga. Les dues activitats seran gratuïtes i s’han organitzat conjuntament amb l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot. Per concloure la setmana, durant tot el dijous 31 de maig hi haurà una escenificació molt visual i esquemàtica dels problemes que pot causar el tabac al cor dels fumadors i d’aquells qui hi tenen un contacte directe.

El Dia Mundial de la Infermera se celebra cada 12 de maig a nivell mundial per celebrar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures. A la Fundació, volem reivindicar aquesta figura assistencial amb la conferència: “Les infermeres en zones de conflicte” el dissabte 26 de maig a les 19h a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot.

Enguany es dedicarà la sessió a parlar de les infermeres que han treballat en escenaris bèl·lics. La conferència anirà a càrrec de l’actriu Anna Moliner que realitza el paper d’infermera a la sèrie de televisió d’Antena 3 “Tiempos de Guerra” i l’infermer de la
F. Salut Empordà i coordinador del programa de reconstrucció de salut a la regió de Badghis (Afganistan), Toni Làzaro.

Aquests actes sovint es reserven per celebrar-los i reivindicar-los únicament amb els professionals sanitaris, aquesta vegada la Fundació obre les activitats a tots els usuaris, pacients, familiars i veïns que tinguin interès a conèixer-ho i a formar-ne part.