Els Mossos detenen un home i desmantellen una plantació de més de 1.200 plantes de marihuana a la Vall d'en Bas

El detingut, de nacionalitat marroquina i veí de Salt, tenia les plantes en una masia de Sant Esteve d'en Bas

D'entre les plantes trobades pels Mossos, 120 eren a la segona planta.
D'entre les plantes trobades pels Mossos, 120 eren a la segona planta. | @mossos.
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:11h
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot (Garrotxa) van detenir el passat 14 de maig un home, de 35 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Salt, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
El dia 11 d’abril els mossos van tenir coneixement que en un masia de Sant Esteve d’en Bas (Vall d'en Bas) hi podia haver un cultiu de marihuana. Després de diverses indagacions i vigilàncies es van confirmar les sospites.
 
Llavors, el dia 14 de maig es van realitzar una entrada i perquisició durant la qual van localitzar 478 plantes al garatge, unes 620 al magatzem i unes 120 plantes a la segona planta. La casa també disposava d’un sistema de ventiladors, aparells d’aire condicionat, així com panells de fusta i lones per crear zones de calor.
 
A més, la instal·lació elèctrica presentava una doble escomesa per tal de defraudar fluid elèctric sense aixecar sospites.
 
Davant les evidències, els agents van detenir l’home que s’encarregava de cuidar la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten futures detencions.
 
El detingut va passar el dia 15 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 

La casa també disposava d’un sistema de ventiladors, aparells d’aire condicionat, així com panells de fusta i lones per crear zones de calor. Foto: @mossos.