Un jove garrotxí entre els detinguts a la Ciutat de la Justícia per la vaga del 8N

Biel Mossoll tenia ordre de crida i cerca i avui a la Ciutat de la Justícia l'han arrestat els Mossos, per bé que ha estat alliberat sense càrrecs després d'acollir-se al dret de no declarar davant del jutge

Biel Mossoll amb dos altres dels detinguts aquest matí a la Ciutat de la Justícia.
Biel Mossoll amb dos altres dels detinguts aquest matí a la Ciutat de la Justícia. | ACN.
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:38h
Biel Mossoll, el jove garrotxí de 21 anys a qui s'acusava d'un d’un delicte de desordres públic pel tall de les vies ferroviàries durant la vaga general del 8 de novembre de 2017, ha estat alliberat sense càrrecs aquest migdia després d'acollir-se al seu dret a no declarar davant del jutge a la Ciutat de la Justícia a Barcelona.

De fet, Mossoll ha estat detingut mentre protestava, junt amb una quarantena de persones més, en solidaritat amb dos dels encausats, ja que en dues ocasions en què havia estat citat per la jutgessa no s'havia presentat a declarar i hi havia contra ell una ordre de crida i cerca. Segons ha manifestat a Ràdio Olot, el tracte per part dels Mossos i la jutgessa ha estat molt correcte i després de dues hores ha sortit en llibertat sense càrrecs. Ara haurà d’esperar als propers passos que marqui la jutgessa.

Els Mossos han detingut el jove garrotxí aquest migdia amb dues persones més que també estaven concentrats donant suport a dos detinguts aquest matí a casa seva pels mateixos fets. Tots cinc detinguts, quatre nois i una noia d'entre 20 i 24 anys, formen part del grup de persones que no es van presentar davant el jutge en dues ocasions anteriors i sobre les quals requeia una ordre de crida i cerca des del passat 3 de maig.

En un comunicat llegit durant la concentració, el col·lectiu Alerta Solidària ha denunciat les detencions "enmig de l'espiral repressiva i autoritària que patim des de fa mig any i que no para d'escalar" i afirmen que l'actuació policial i judicial pretén "atemorir-nos perquè saben que som nosaltres, el poble, des del carrer, el que podem fer trontollar tot el sistema i posar fi a la farsa anomenada democràcia espanyola".

Jordi Busquets, advocat dels cinc detinguts, ha explicat que se'ls acusa d'un delicte de desordre públic amb un tipus específic d'ocupació de via fèrria i ha recordat que la setmana passada el TSJC va sentenciar que la vaga del 8-N va ser "legal i legítima", un argument més, assegura, perquè aquesta causa decaigui. Foment defensava que la vaga s'havia convocat per motius polítics i reclamava una indemnització de 100.000 euros pels danys i perjudicis que van causar els talls de carreteres i de les vies de l'AVE.