Urbanisme

Sant Joan les Fonts adquireix Can Lics, l'antiga fabrica paperera Pere Vila

L'adquisició de l'edifici, que té un cost de 650.000 euros, es pagarà durant el pròxims 4 anys

| 16/05/2018 a les 09:44h
Arxivat a: Societat, Can Lics, Fàbrica Vila, adquisició, Sant Joan les Fonts, Ple
L'immoble que ara s'adquireix està situat al carrer de Santa Magdalena.
L'immoble que ara s'adquireix està situat al carrer de Santa Magdalena. | Foto: Google Maps.
El passat dilluns, 14 de maig, el ple de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va aprovar per 6 vots a favor (PDECat) i 4 abstencions (CUP) l’adquisició de la Fàbrica Pere Vila (Can Lics), una antiga fàbrica paperera del municipi situada a la llera del riu Fluvià. L'immoble, que s’adquireix per un import de 650.000 euros, està situat al carrer de Santa Magdalena del nucli antic de Sant Joan les Fonts.

Es tracta d’un espai que, segons l'Ajuntament, resultarà molt útil per al servei i ús municipal. L'import es pagarà durant un període de quatre anys, a raó de 162.500 euros anuals, amb unes condicions molt favorables, sense interessos ni comissions.

Aquesta adquisició s’emmarca dins la voluntat del consistori de desenvolupar les unitats d’actuació d’aquest sector i continuar treballant dins el marc del Pla especial del nucli antic, que va ser aprovat l’any 2011, per revitalitzar i donar la importància que es mereix al barri vell.

El Planejament vigent en aquest sector preveu un espai lliure al llindar nord de l’Estada Juvinyà per realçar aquesta edificació, declarada com a bé d’interès cultural nacional. Aquesta futura zona verda forma part de la finca de la fàbrica Vila, i és per això que calia la seva adquisició per incloure-la com a espai lliure (clau ZV) al voltant de l’Estada Juvinyà. L’adquisició d’aquest edifici industrial, amb la nova reordenació prevista al planejament, permetrà la regeneració del nucli antic, tot mantenint al mateix temps, una part dels edificis restaurats de la fàbrica actual, de gran valor pel seu interès arquitectònic i històric.

El Pla general d’ordenació urbana vigent (PGOU) del municipi preveu, també, la construcció d’un nou pont que permeti enllaçar aquest nucli amb el nou eixample que es desenvolupa a l’altra costat del riu, al voltant del mas Peracaula. Al Polígon d’actuació d’aquest sector es preveu el traçat del nou viari que unirà el carrer Enric Granados i el nou pont previst sobre el riu Fluvià. Aquest nou viari està englobat dins d’aquest immoble industrial que es objecte d’aquesta adquisició.

Altres acords del ple

Entre els acords presos al ple cal destacar l’aprovació inicial del Reglament de protecció d’animals de Sant Joan Les Fonts, on es regula la nova ordenança de tinença d'animals, de recollida de femtes a la via pública i l'obligatorietat de tots els gossos que visquin i passegin pels nuclis urbans del municipi d'estar censats i realitzar una extracció de sang per a formar part de la base de dades que s'està duent a terme amb l'empresa Vetgenomics. 

Per acabar, al ple es van aprovar les invesions financerament sostenibles, en compliment del Reial Decret llei 1/2018 de 23 de març, pel qual es prorroga per al 2018 el destí del superàvit de les corporacions locals per a inversions financerament sostenibles i es modifica l’àmbit objectiu d’aquestes. Les obres que s'executaran en l'exercici 2018, amb càrrec del romanent de tresoreria, tindran un total de 145.708 euros.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Foto de família de la quarantena de representants dels centres d'estudis locals i comarcals gironins a Can Trona (Joanetes).
Foto de família de la quarantena de representants dels centres d'estudis locals i comarcals gironins a Can Trona (Joanetes). | M. Artalejo
01/01/1970
Durant la celebració, a Joanetes, de la XXIII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona
Josep Maria Corominas ha retut comptes de l'acció de l'Ajuntament al Saló de Sessions.
Josep Maria Corominas ha retut comptes de l'acció de l'Ajuntament al Saló de Sessions. | @olotuit.
01/01/1970
Josep Maria Corominas ha destacat el bon ritme de les obres del Firal, la reforma de la residència Sant Jaume i el baix atur de la ciutat | De cara al pròxim any ha assenyalat els reptes de la plaça del Mig, la reordenació del carrer Pare Antoni Soler i la reforma de l’Escola d’Art
Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes
Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes | AMI
01/01/1970
Diversos ajuntaments de Catalunya ja han rebut els requeriments per saber quants locals es van posar a disposició de l'1-O i qui en va autoritzar l'obertura com a col·legis electorals