Urbanisme

Sant Joan les Fonts adquireix Can Lics, l'antiga fabrica paperera Pere Vila

L'adquisició de l'edifici, que té un cost de 650.000 euros, es pagarà durant el pròxims 4 anys

per Redacció , 16 de maig de 2018 a les 09:44 |
L'immoble que ara s'adquireix està situat al carrer de Santa Magdalena. | Foto: Google Maps.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dilluns, 14 de maig, el ple de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va aprovar per 6 vots a favor (PDECat) i 4 abstencions (CUP) l’adquisició de la Fàbrica Pere Vila (Can Lics), una antiga fàbrica paperera del municipi situada a la llera del riu Fluvià. L'immoble, que s’adquireix per un import de 650.000 euros, està situat al carrer de Santa Magdalena del nucli antic de Sant Joan les Fonts.

Es tracta d’un espai que, segons l'Ajuntament, resultarà molt útil per al servei i ús municipal. L'import es pagarà durant un període de quatre anys, a raó de 162.500 euros anuals, amb unes condicions molt favorables, sense interessos ni comissions.


Aquesta adquisició s’emmarca dins la voluntat del consistori de desenvolupar les unitats d’actuació d’aquest sector i continuar treballant dins el marc del Pla especial del nucli antic, que va ser aprovat l’any 2011, per revitalitzar i donar la importància que es mereix al barri vell.

El Planejament vigent en aquest sector preveu un espai lliure al llindar nord de l’Estada Juvinyà per realçar aquesta edificació, declarada com a bé d’interès cultural nacional. Aquesta futura zona verda forma part de la finca de la fàbrica Vila, i és per això que calia la seva adquisició per incloure-la com a espai lliure (clau ZV) al voltant de l’Estada Juvinyà. L’adquisició d’aquest edifici industrial, amb la nova reordenació prevista al planejament, permetrà la regeneració del nucli antic, tot mantenint al mateix temps, una part dels edificis restaurats de la fàbrica actual, de gran valor pel seu interès arquitectònic i històric.


El Pla general d’ordenació urbana vigent (PGOU) del municipi preveu, també, la construcció d’un nou pont que permeti enllaçar aquest nucli amb el nou eixample que es desenvolupa a l’altra costat del riu, al voltant del mas Peracaula. Al Polígon d’actuació d’aquest sector es preveu el traçat del nou viari que unirà el carrer Enric Granados i el nou pont previst sobre el riu Fluvià. Aquest nou viari està englobat dins d’aquest immoble industrial que es objecte d’aquesta adquisició.

Altres acords del ple


Entre els acords presos al ple cal destacar l’aprovació inicial del Reglament de protecció d’animals de Sant Joan Les Fonts, on es regula la nova ordenança de tinença d'animals, de recollida de femtes a la via pública i l'obligatorietat de tots els gossos que visquin i passegin pels nuclis urbans del municipi d'estar censats i realitzar una extracció de sang per a formar part de la base de dades que s'està duent a terme amb l'empresa Vetgenomics. 

Per acabar, al ple es van aprovar les invesions financerament sostenibles, en compliment del Reial Decret llei 1/2018 de 23 de març, pel qual es prorroga per al 2018 el destí del superàvit de les corporacions locals per a inversions financerament sostenibles i es modifica l’àmbit objectiu d’aquestes. Les obres que s'executaran en l'exercici 2018, amb càrrec del romanent de tresoreria, tindran un total de 145.708 euros.
 

 

Participació