Educació

Ensenyament implanta 4 cicles nous de formació professional a les comarques gironines

Els Serveis Territorials d'Ensenyament oferiran per al proper curs 2018-2019 un total de 12.437 places de primer curs en els ensenyaments postobligatoris

per Redacció , 16 de maig de 2018 a les 09:08 |
Entre els nous cicles se n'oferirà un de desenvolupament d’aplicacions web a l’institut Sa Palomera de Blanes. | Lacetània.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona oferiran el curs 2018-2019 quatre nous cicles de formació professional de nova implantació per donar resposta a la demanda dels diferents sectors i territoris. En total s’oferiran 12.437 places de primer curs en els diferents ensenyaments postobligatoris: batxillerat, formació professional, ensenyaments artístics, esportius, programes de formació i inserció (PFI), itineraris formatius específics (IFE), curs específic d'accés als cicles de grau mitjà (CAM), i curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior (CPIGS).

Com a novetat, Ensenyament presenta un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió digital a l’institut Santa Eugènia de Girona i tres nous de Grau Superior: el de Direcció de cuina a l’institut l’Olivar Gran de Figueres; el de Desenvolupament d’aplicacions web a l’institut Sa Palomera de Blanes, i el d’Ensenyament i animació socioesportiva a l’institut Illa de Rodes de Roses.
 
Amb la nova oferta de places per al proper curs, Ensenyament referma una continuïtat formativa per als alumnes un cop acabat l’ensenyament obligatori. Uns ensenyaments entre els 16-18 anys –que inclouen el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà-, i uns ensenyaments superiors per a majors de 18 anys –formació professional de grau superior.
Ensenyaments 16-18 anys
 
Batxillerat
Cicles formatius de grau mitjà
Cicles artístics de grau mitjà
Cicles esportius de grau mitjà
Programes de formació i inserció
Itineraris formatius específics
Curs d’accés als cicles de grau mitjà
 
Oferta inicial de places 1r curs
(previsió)
4.725
3.975
90
315
357
240
150
Ensenyaments +18 anys
 
Cicles formatius de grau superior
Cicles artístic de grau superior
Cicles esportius de grau superior
 
 
 
2.430
135
20
 
TOTAL
 
12.437 places
 
Respecte als ensenyaments de batxillerat, aquests donen accés als cicles formatius de grau superior i als estudis universitaris. Ensenyament presenta als alumnes que continuïn per aquesta via diferents alternatives adaptades als diversos interessos, amb una oferta de 4.725 places de primer curs. 
 
Pel que fa a la formació professional de grau mitjà i grau superior, el Departament d'Ensenyament disposa d’un seguit de cicles formatius i de famílies professionals per donar resposta a les necessitats de qualificació dels diferents sectors productius.
 
Calendari de preinscripció i matrícula
 
El calendari de preinscripció i matrícula per a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior és:
 
-       Del 14 al 24 de maig, preinscripció batxillerat i cicles de grau mitjà
-       Del 29 de maig al 7 de juny, preinscripció cicles formatius de grau superior
-       29 de juny, publicació de l’oferta final per al batxillerat i cicles de grau mitjà
-       16 de juliol, publicació de l’oferta final per als cicles de grau superior
-       Del 4 a l’11 de juliol, matriculació batxillerat i cicles de grau mitjà
-       Del 5 al 7 de setembre, matriculació extraordinària per als alumnes de batxillerat pendents de l’avaluació de setembre
-       5 i 6 de setembre, ampliació de sol·licituds per a la segona fase d’admissió a cicles de grau mitjà d’FP
-       Del 18 al 23 de juliol, matriculació dels cicles formatius de grau superior

 

Participació