L'Escola Malagrida no perd la línia de P3 que estava a la corda fluixa

Els càlculs previs del Departament d'Ensenyament de la Generalitat no han estat encertats en aquesta ocasió i finalment hi haurà 35 places disponibles | Per contra, sí que s'obriran dues noves línies de 1r d'ESO

Entrada de l'escola Malagrida.
Entrada de l'escola Malagrida. | Arxiu ND.
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:17h
Pep Berga, el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olot, estava content i sospirant per la resolució positiva que, tot juts ahir, van poder saber en la visita que van fer al Departament d'Ensenyament de cara a les matriculacions escolars del pròxim curs 2018-2019 a les escoles d'ensenyament Primari de la capital de la Garrotxa: l’elevada preinscripció que es va registrar el mes d’abril a la capital de la Garrotxa (18 famílies, més 5 acabades d'arribar) ha frenat el tancament de l’aula de P3 de l'Escola Malagrida, una de les dues que ofereix aquest centre públic.

Segons Berga, sembla que des de la Conselleria s'havia calculat que la baixa natalitat no permetria mantenir les 22 places de la línia de l’Escola Malagrida, però finalment, la preinscripció ha capgirat la situació. De fet, el regidor d'Ensenyament ha manifestat a NacióGarrotxa que, en principi, les dades de la Generalitat i de l'Ajuntament concordaven força, però al final la situació ha canviat com un mitjó. "Hi ha hagut 18 famílies de pobles dels voltants d'Olot que han optat per la ciutat; i, per contra, 6 famílies han truat dur els seus infants a escoles rurals", ha detallat el regidor.

La ciutat d’Olot mantindrà el curs que ve, doncs, les mateixes quinze línies de P3 que enguany, amb el benentès que sí que s'ampliarà en dues aules la Secundària, a l’Institut Montsacopa i al Bosc de la Coma i, curiosament, pel moriu contrari al que es preveia a l'Escola Malagrida: l'alta natalitat.
 

Lluís Riera va expressar el seu rebuig, en nom d'un grup de famílies, al ple de l'Ajuntament davant la possibilitat de la pèrdua d'una línia de P3 a la ciutat. Foto: Xavier Borràs.


Cal recordar que, durant el ple celebrat a l'Ajuntament d'Olot el passat dijous, 22 de març, un grup de famílies va irrompre en la sessió consistorial per mostrar el seu rebuig davant aquesta possible pèrdua. El ple va escoltar, en nom d'aquest grup de famílies, Lluís Riera –el pastisser del Cacau– que va manifestar la sorpresa, tant de pares i mares com de mestres, pel fet que per a les inscripcions escolars per a l'any vinent només hi havia 4 places i que la supressió d'una línia no afectava, per contra les escoles concertades.
 
Arxivat a