La IV Cames de Ferro del Puigsacalm a la Vall d'en Bas serà el pròxim 27 de maig

De les tres curses organitzades pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve d'en Bas, la Marató puntua amb 3 punts i la Mitja amb 1 punt per a poder participar a la UTMB del Mont Blanc

Participants de la cursa Cames de Ferro.
Participants de la cursa Cames de Ferro. | Josep M. Montaner.
15 de maig del 2018
Actualitzat el 20 de maig a les 9:56h

El Grup Excursionista Cultural I Alpinista (GECA) de Sant Esteve d’en Bas, anuncia la celebració de la IV edició de la cursa solidària Cames de Ferro al Puigsacalm, a la Vall d'en Bas, per al pròxim diumenge 27 de maig d’enguany.
 
La Cames de Ferro consta de tres curses, una Marató de 42 km i 3.000 m de desnivell, una Mitja marató de 23 km i 1.600 m de desnivell i una Cursa Popular de 10 km i 600 metres de desnivell.

La Cames de Ferro no només destaca per ser una cursa amb un recorregut tècnic en un paisatge únic com són el Puigsacalm i el seu entorn, sinó que té un gran valor com a esdeveniment solidari. Des de la primera edició l’any 2015,la totalitat de la recaptació obtinguda es destina a projectes d’investigació contra el càncer infantil, a través de la Fundació A. Bosch, de la companyia gironina Noel Alimentaria. En el conjunt de les tres Cames de Ferro que s’han celebrat fins avui, s’han aconseguit recaptar uns 32.000 euros.
 
La Marató puntuarà amb 3 punts i la Mitja amb un punt per a poder participar a la UTMB del Mont Blanc. La Marató i la Mitja també puntúen pel Circuit Català de Curses de Muntanya que organitza la Federació d’entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
 

El perfil de la Marató de la IV Cames de Ferro. Foto: @GECA_84


La cursa solidària Cames de Ferro al Puigsacalm neix de la necessitat de diversificar les activitats del GECA, fet que porta l’entitat a cercar un soci qualitatiu que doni sentit i valor al projecte. En aquest àmbit, neix l’acord entre el GECA i Noel Alimentària, empresa càrnia de la Garrotxa que patrocina íntegrament la prova a canvi que el GECA doni el 100% de la recaptació a la Fundació A. Bosch, tutelada per Noel, i que té com objectiu recaptar diners per al finançament de projectes  de recerca per al guariment de malalties infantils. L’equip científic d’investigació de la Fundació A. Bosch està format per professionals de diferents àrees de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.
 

Participants de la cursa Cames de Ferro. Foto: Josep M. Montaner.


Les inscripcions encara són obertes per a totes les curses fins al dia 18 de maig a les 23:59 h.
 

El Puigsacalm, a la Vall d'en Bas, torna a acollir la Cames de Ferro solidària. Foto: Xavier Borràs.