Amics de la Flor de Sant Joan les Fonts participen al Girona Temps de Flors

Planten a la riera de Galligants la instal·lació "Dones d'Aigua"

Plantes, flors de colors blavosos i blancs envolten uns maniquins femenins que evoquen les nimfes dels rius.
Plantes, flors de colors blavosos i blancs envolten uns maniquins femenins que evoquen les nimfes dels rius. | Antonio Luque.
Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:15h
Per primera vegada els Amics de la Flor de Sant Joan les Fonts, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, participen al Girona Temps de Flors amb una instal·lació anomenada "Dones d’Aigua".

La iniciativa, que rep el suport de les regidories de Cultura, Turisme i Promoció Municipal, té per objectiu la participació del municipi santjoanenc en una activitat de gran projecció com és el Girona Temps de Flors.

Amb la instal·lació "Dones d’Aigua" els Amics de la Flor de Sant Joan presenten una proposta estretament lligada al patrimoni santjoanenc com és l’aigua i el món fantàstic que l’envolta. La idea està inspirada en l’espectacle que es du a terme cada any durant la revetlla de Sant Joan, la Nit de les Dones d’Aigua.
 

La instal·lació santjoanenca parla de les dones d’aigua i del seu lligam amb els elements de la natura. Foto: Antonio Luque.


La ubicació de la instal·lació a la riera de Galligants ha estat clau per plantejar una instal·lació on es parlés de les dones d’aigua i del seu lligam amb els elements de la natura, l'aigua, la terra i l'aire. La natura que les envolta els proveeix més sentit que mai: plantes, flors de colors blavosos i blancs envolten uns maniquins femenins que evoquen les nimfes dels rius.

La instal·lació, que es podrà veure a la riera durant tota la mostra floral gironina, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, l’Ajuntament de Girona i Noa Visual Group, empresa olotina que ha cedit els maniquins femenins per fer el muntatge.