S'aprova el projecte de millora de les instal·lacions de l’Escola d’Art d’Olot

Les obres, que permetran renovar part del paviment i els lavabos, formen part d’una nova fase d’actuació de millora a l’edifici que l’Ajuntament i la direcció de l’escola han acordat enguany

l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.
l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. | Martí Albesa.
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:20h
L’Ajuntament d’Olot acaba d’aprovar el projecte de millora de les instal·lacions de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. A la Junta de Govern Local del dijous 3 de maig s’ha donat llum verda al projecte que consisteix en la renovació de dos lavabos (situats a la planta baixa i el primer pis) i arreglar part del paviment. L’Ajuntament té previst contractar les obres a les properes setmanes perquè els treballs es puguin portar a terme aquest estiu. El pressupost de l’actuació és de prop de 150.000 euros.
 
L’actuació acordada amb la direcció del centre és una segona fase de la millora dels Claustres del Carme que l’any passat ja va permetre actuar sobre la coberta de l‘edifici i una part del paviment de les instal·lacions. Els treballs van permetre, d’una banda, el manteniment i la substitució de teules trencades de la coberta de l’edifici, on també es va instal·lar una línia de vida (element de seguretat que consisteix en un cable fixat permanentment al teulat d’un edifici que permet que un operari s’hi pugui subjectar per a realitzar tasques de reparació i manteniment de la coberta). Les obres de l’estiu passat també van suposar una millora del paviment de les aules. D’acord amb la direcció de l’Escola, es van determinar els espais a renovar per crear una unitat de materials en el terra de l’edifici que aquest any continuarà.
 

El regidor d'Educació, Pep Berga, i el director de l'Escola d'Art, Antoni López, han explicat la nova actuació de millora que es realitzarà aquest estiu a les instal.lacions del centre. Foto: @olotuit.


L’Ajuntament d’Olot va assumir en la seva integritat els 60.772’24 euros de les obres de l’estiu passat a la primera fase d’un projecte que suposa una millora gradual de la seu de l’Escola d’Art. Aquest any, l’Ajuntament es fa càrrec d’obres per valor de 150.000 euros que s’afegeixen a la inversió compromesa per la Generalitat. El desembre passat ha sortit a concurs la licitació del contracte de serveis per a l‘assistència tècnica per a la redacció del projecte executiu i l’estudi de seguretat i salut dels treballs de la seu de l’Escola d’Art. El compromís de la Generalitat és fer una inversió de 250.000 euros per a la renovació de la instal·lació elèctrica i l’adequació de l’edifici. La Generalitat i l’Ajuntament d’Olot també han acordat la realització de diferents actuacions de millora a centres educatius de la ciutat. El Departament d’Ensenyament té previst acabar aquest any les obres de reforma de la teulada de l’Escola Malagrida.
 
A la presentació d’aquest matí, el regidor d’Educació Pep Berga, ha destacat “les millores que anem fent a l’Escola d’Art per posar al dia un centre amb una gran projecció”. Segons Berga, “tenim una gran Escola reconeguda a nivell de tot Catalunya per la feina que fan els alumnes i els professors i que permet formar professionals perquè s’incorporin als equips de les diferents empreses”. Per a Berga, “un exemple són els reconeixements que ahir va recollir l’Escola a la jornada “Art i Disseny- de l’escola a l’empresa-. “Estem molt contents del 5 premis que vàrem recollir ahir a la jornada d’ahir del Cosmocaixa” ha subratllat el director de l’Escola, Antoni López.
 
Arxivat a