Les jornades dels Museus d'Olot abasten la puntuació més alta

Els professionals que hi han assistit donen un 5 sobre 5 global de la trobada que es va celebrar dilluns i dimarts a la FES

Els participants a les jornades a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.
Els participants a les jornades a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. | @OlotCultura.
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:29h
Les jornades “La gent pren els museus. Projectes participatius i socials” han estat un èxit, segons les valoracions de la trentena de professionals que hi han assistit. Tots donen la màxima puntuació, un 5 sobre 5, a les jornades organitzades pels Museus d’Olot, destacant-ne sobretot la part pràctica que tenia cadascuna de les ponències i també el fet que hauria de durar més dies.
 
Tècnics de diferents museus i institucions culturals d’arreu de Catalunya s’han trobat aquest dilluns i aquest dimarts a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot per conèixer de primera mà diversos casos de bones pràctiques vinculant els projectes socials amb els culturals, millorant així la qualitat de vida de les persones a través del patrimoni. També han après tècniques per implicar la ciutadania amb els projectes dels museus, a través de la participació. A part d’escoltar les diferents ponències, els assistents han hagut de realitzar diverses pràctiques en grup i passejar-se per Olot per tal de dur a terme una activitat pràctica.
 
L’holandès Jasper Visser va impartir el taller Audience engagement, participation and co-creation in museums. Visser és consultor d’estratègies, gestor i innovador cultural. Ha desenvolupat projectes pel Banc Mundial, la Unió Europea, ONG diverses, el Parlament Europeu o el Centre Nacional d’Arts del Canadà.
 
La directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol, i l’extècnic del Museus dels Sants i ara director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech, van explicar com des dels Museus d’Olot, juntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, es treballen temes socials (diversitat sexual, funcional o de creences) a través de la cultura.
 
Esther Fuentes, coordinadora del projecte Tàndem del MNAC i l’escola Miquel Bleach de Barcelona, va presentar aquesta proposta que busca l’èxit educatiu en entorns escolars complexos a través de l’art, i dels bons resultats que han tingut en els cinc anys de vida del projecte.
 
Finalment, Sabah Walid i Juanjo Pulido, van relatar en què consisteix el Congrés SOPA, una convenció que cada any visita un país llatinoamericà i que busca posar en valor el patrimoni rural a través de les persones que viuen en el territori.
 
Arxivat a