Una trentena d'establiments participa a la tercera edició del Benvinguts a Pagès

El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, el 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen

Hi ha 4 explotacions agràries de la Garrotxa apuntades: la Tria Farro de la Vall de Bianya, Planeses, Porcs Casolans Corominas i Verdures de la Canya.
Hi ha 4 explotacions agràries de la Garrotxa apuntades: la Tria Farro de la Vall de Bianya, Planeses, Porcs Casolans Corominas i Verdures de la Canya. | @BenvingutsPages.
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:48h
Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca de la Garrotxa són una trentena.

Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.
 
La Garrotxa

A la Garrotxa ja s’hi han apuntat 4 explotacions agràries (La Tria Farro de la Vall de Bianya, Planeses, Porcs Casolans Corominas i Verdures de la Canya), 9 restaurants (Bar Restaurant Pilar, Can Morera, Can Vergés, El Fortí del Volcà Montsacopa, La Cuina del Mercat d’Olot, Les Cols Restaurant, Quims Restaurant, Restaurant l’Hostalet i Restaurant la Quinta Justa), 15 allotjaments (Apartaments el Jardinet de Sant Esteve, Càmping Ecològic Lava, Càmping La Fageda, Can Banal Rural, Can Ventura, Colònies les Preses, Hotel Estació, Hotel Mas la Ferreria, Hotel-Apartament la Perla d’Olot, La Rectoria de Sant Miquel de Pineda, Mas el Carrer, Mas Garganta, Mas l’Era de Montagut, Mas Rubió i Mas Violella) i 5 activitats complementàries (Coneix “les cabretes” i tasta el formatge de Riudaura, D.O Olotina: Vine a descobrir, passejar i tastar la D.O més olotina, El FesoLaire, visites per conèixer els fesols de Santa Pau, La Motxilla de la Blanca i el Taller de cuina saludable amb productes del Mercat d’Olot).

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes.  No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc.
 

També s'han adherit a aquesta nova edició del Benvinguts a Pagès fins a 9 restaurants garrotxins. Foto: @BenvingutsPages


Allotjaments , menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries

El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics  i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments, en aquests moments ja se n’hi ha apuntat uns 280 establiments arreu de Catalunya: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (que inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.).

En el cas dels restaurants, que en aquests moments ja són uns 230, oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les 120 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats.
 
Un projecte de país

Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries dibuixen un treball conjunt i transversal dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia,, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on es produeix, es cria o es cultiva allò que mengem.
 
Més informació a: