Mobilitat sostenible

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas posa a prova dos vehicles elèctrics

No es descarta adquirir una furgoneta elèctrica quan sigui necessari canviar algun dels vehicles que la brigada municipal té actualment

per Redacció, 8 de maig de 2018 a les 08:58 |
Els dos vehicles elèctrics que ha provat l'Ajuntament de la Vall d'en Bas. | @ajuntamentbas
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc del CILMA, el Consell d’iniciatives locals per al medi ambient de les comarques de Girona, de la Diputació provincial, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es va acollir a la iniciativa per a provar vehicles elèctrics. Durant un temps se’n han provat dos, un com a vehicle de la brigada municipal i un altre per al desplaçament a jornades, reunions i activitats del personal de les oficines.

El vehicle que s’ha provat en la brigada municipal és una furgoneta amb 270 km d’autonomia. S’ha utilitzat per a les tasques habituals d’un dels treballadors, tot realitzant un simulacre real durant els dos mesos de cessió per a comprovar si un vehicle elèctric seria pràctic per a les tasques de la brigada.

 

El vehicle que s’ha provat en la brigada municipal és una furgoneta amb 270 km d’autonomia que ha resultat ser molt útil. Foto: @ajuntamentbas.


En el cas de la segona furgoneta, per les característiques del vehicle es va decidir posar-lo a disposició del personal de les oficines de l’Ajuntament per als desplaçaments de feina que haguessin de realitzar, com ara assistir a jornades, reunions o trobades dins i fora de la Vall d’en Bas.


Amb la cessió temporal d’aquests dos vehicles el personal de l’Ajuntament ha pogut posar a prova els cotxes elèctrics amb sensacions i opinions molt positives. En el cas de la brigada, a més a més s’ha pogut constatar que un vehicle elèctric seria pràctic en el dia a dia de les tasques que es desenvolupen.

Actualment la brigada no té mancança de vehicles, però després de la prova, l’Ajuntament no descarta adquirir una furgoneta elèctrica quan sigui necessari canviar algun dels vehicles que la brigada té actualment.

 

 

Participació