Energia solar

La transició energètica avança de la mà de l'empresa olotina Webatt Energia

És l’únic distribuïdor dels equips alemanys d’autoconsum fotovoltaic SonnenBatteries a l’Estat espanyol, que permeten emmagatzemar a casa l’energia del sol per consumir-la quan calgui

per Redacció, 8 de maig de 2018 a les 08:41 |
Un dels sistemes d’acumulació intel·ligent SonnenBatteries per a fomentar l’autoconsum solar fotovoltaic a les llars. | @WeBatt_Energia
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’empresa olotina Webatt Energia, nascuda el 2017 fruit de l’aliança estratègica entre Bassols Energia i Wattia Innova per caminar cap a la transició energètica a l'Estat espanyol, és la cara visible de Sonnen al territori peninsular a través de la qual el grup alemany ha obert mercat a Europa. Webatt Energia és l’únic distribuïdor a tot l’Estat dels sistemes d’acumulació intel·ligent sonnenBatteries per fomentar l’autoconsum solar fotovoltaic a les llars.

Aquests equips permeten emmagatzemar l’energia solar durant el dia, especialment al migdia que és el moment de major radiació solar, per consumir-la més endavant, quan sigui necessari.


Webatt s’ha proposat ser el catalitzador del canvi energètic a Espanya cap a un model més sostenible, no dependent de combustibles fòssils, i basat en energies renovables que permeti a les llars particulars ser energèticament més independents.

Franc Comino, CEO de Webatt, explica que “volem respondre a una necessitat real i important de la societat: fer un ús més sostenible de l’energia si volem mantenir el nivell de qualitat de vida que tenim ara”.
 
Estalviar un 80% del cost de l’energia

El principal avantatge de les bateries intel·ligents és que permeten emmagatzemar a casa l’energia solar captada a través de plaques fotovoltaiques i estalviar més d’un 80% en el cost de l’energia. Els equips disposen d’un algoritme que gestiona de forma intel·ligent la bateria i que permet cobrir des de necessitats parcials, perquè el sistema sigui més eficient, fins al 100% de l’energia. Les bateries intel·ligents tenen una vida útil de 25 anys, no necessiten manteniment i requereixen d’una inversió que oscil·la entre els 6.000 i els 15.000 euros.

Aquest nou sistema de gestió, que es dirigeix principalment a cases unifamiliars però que també està obert a comunitats de veïns que comparteixin l’energia, permet al consumidor decidir quan i de quina manera fer ús de l’energia de les bateries.

Cap a un model energètic més distribuït i just

La transició energètica que fomenta Webatt, en consonància amb sonnen i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), camina cap a un model renovable més distribuït i just en què el ciutadà hi té un rol actiu. Es tracta d’un nou funcionament basat en energies netes i 100% renovables, lluny dels combustibles fòssils, i que permeten un apoderament de la ciutadania per a generar, emmagatzemar, compartir i consumir energia a través d’equips d’acumulació com les sonnenBatteries. També constitueix un model més eficient i ecològic ja que l’energia es consumeix allà on es produeix, evitant-ne el seu transport.  
 
Webatt, l’aliança entre Bassols i Wattia

Webatt Energia va néixer fa un any a partir dels esforços conjunts de Bassols Energia, empresa distribuïdora i comercialitzadora d’energia elèctrica amb més de 100 anys d’experiència en el sector, i Wattia Innova, empresa de referència estatal dedicada a l’eficiència energètica en els sectors industrials i terciaris, i especialitzada en l’automatització d’habitatges i edificis.

sonnen, líder del mercat internacional

El grup Sonnen es líder del mercat internacional per acumuladors d’electricitat i operador d’una de les majors plataformes de compartició d’electricitat. És una de les empreses que més ràpid ha crescut a Alemanya i Europa i ha estat guardonada per la seva tecnologia en nombroses ocasions. En el rànquing del Massachusetts Institute of Technology (MIT), sonnen està considerada, juntament amb Amazon, Facebook i Tesla, una de les 50 smartest companies 2016.

A part de a l'Estat espanyol, Sonnen també es present en països com Portugal, Dinamarca, Escandinàvia, Malàisia i Filipines. Actualment, compta amb més de 33.000 equips instal·lats i en funcionament a tot el món.
 

 

Participació