La Garrotxa es tenyeix de groc per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats

Ja són visibles en diversos conreus a la comarca les bales d'ensitjat embolcallades d'aquest color

Un ramader de la plana de la Vall d'en Bas ha tingut la paciència de fer un llaç groc amb les bales ensitjades.
Un ramader de la plana de la Vall d'en Bas ha tingut la paciència de fer un llaç groc amb les bales ensitjades. | @xaiecologic.
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:36h
La Garrotxa ja s'ha començat a omplir de bales grogues, després que un grup de pagesos tingués la iniciativa de demanar-ne la fabricació de manera conjunta. Efectivament, aquesta setmana, que molts pagesos han treballat als camps per fer l'ensitjament de bales habitual en aquesta època de l'any, ja han aparegut diversos grups de bales de color groc per a reivindicar la llibertat dels presos polítics i el retorns dels exiliats amb el "groc solidari".

En algun cas, com el que es mostra aquí sota via xarxes socials, fins i tot el ramader –es tracta del Mas La Carrera, a la Vall d'en Bas– ha tingut la paciència de fer-ne un llaç groc. L'any passat ja es va fer una iniciativa semblant, en una campanya de color rosa en contra del càncer. Ara, es pretén donar suport als presos polítics. Per això, s'ha fet una compra conjunta a través de diverses cooperatives, com les de la Vall d'en Bas, Cassà de la Selva, Banyoles i Sant Joan de les Abadesses, entre d'altres.

Segons Salvador Carrera, un dels impulsors, s'espera superar amb escreix el llindar de les 1.000 bobines que els demanava alguna distribuïdora com a comanda mínima.