Es constitueix el Consell de Barri del Nucli Antic d’Olot

És un espai participatiu que dóna continuïtat al Grup Motor del Pla integral d’accions de millora (PIAM)

El regidor Estanis Vayreda va anunciar ahir la constitució d'aquesta entitat de participació.
El regidor Estanis Vayreda va anunciar ahir la constitució d'aquesta entitat de participació. | @olotuit.
Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:43h
El procés de reflexió i elaboració del PIAM (Pla integral d’accions de millora) del Nucli Antic ha comptat des del seu inici amb la participació de diferents agents: veïnals, socials, econòmics, polítics... D’aquesta manera el resultat ha estat molt més ric i el procés ha servit per enfortir les relacions entre les parts implicades generant una visió transformadora de les actuacions a desenvolupar.
 
Amb l’objectiu de no perdre aquest bagatge, entre d’altres coses perquè la implicació de la ciutadania amb el Nucli Antic i la seva regeneració és crucial, aquest dijous es constituirà el Consell de Barri del Nucli Antic a les 20.30 hores al local de l’AAVV del Nucli Antic situat al carrer Bonaire, 12 baixos d’Olot.
 
Aquest espai participatiu és, de fet, la continuïtat del Grup Motor constituït en la fase de diagnòstic i elaboració del Pla, format per representants veïnals, socials, culturals i econòmics del barri, així com amb representació tècnica i política municipal. Tindrà com a funcions el seguiment de les accions, l’avaluació de les directrius estratègiques i línies de treball, la redefinició de les línies de treball o accions en funció de l’avaluació, així com l’impuls de les activitats per a donar a conèixer el Pla.
 
En aquesta primera trobada està previst treballar en les accions incloses en el PIAM prioritzades pel 2018 com l’encàrrec de l’estudi d’habitatge per a la captació i mobilització d’habitatge, el projecte d’enderroc d’un habitatge del carrer Montcarmel per a la futura construcció d’habitatge públic, el taller de treball a l’estiu per a intervencions en àrees d’oportunitat al barri, el projecte de disseny en col·laboració d’una plaça, el projecte la “Galeria dels Sastres” per a la revitalització de l’activitat comercial d’aquesta zona i l’inici del programa de dignificació de solars buits amb el treball en el solar del costat del Santuari del Tura.
Arxivat a