RCR arquitectes inauguren el 24 de maig el pavelló català a la Biennal de Venècia

Els olotins hi presentaran «Somni i natura» i el laboratori que desenvolupen a la Vall de Bianya per a investigar i reflexionar sobre l'entorn de l'arquitectura

Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:58h
Imatge promocional del pavelló muntat per RCR a la Biennal de Venècia.
Imatge promocional del pavelló muntat per RCR a la Biennal de Venècia. | @RCRArquitectes.

Instantània de la presentació de RCR Arquitectes a l'Institut Ramon Llull. Foto: @IRL


L'equip d'arquitectes RCR (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta), seran els protagonistes del pavelló català de la pròxima Biennal d'Arquitectura de Venècia, que s'inaugurarà el 24 de maig vinent. L'exposició s'ha presentat avui a l'Institut Ramon Llull (IRL), impulsor del projecte.

També, avui mateix donaran el tret de sortida les 19:00 h al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), a Barcelona, al programa paral·lel de conferències "New Formats: Dream and Nature" que faran de la mà de l'IRL.

Durant la roda de premsa, una de les co-comissàries, Pati Nuñez, ha dit que "Somni i natura" mostrarà la visió més íntima que RCR Arquitectes tenen de l'home i de la natura. "Són filòsofs que intervenen a la realitat a través de l'arquitectura".
 

La Vil·la de Trincheria, a la Vall de Bianya, que esdevindrà centre de recerca arquitectònica de RCR. Foto: H.Suzuki/RCR.


A més de revisar la seva trajectòria, en una instal·lació plena de propostes audiovisuals, a Venècia els RCR revelaran el seu projecte de futur: un laboratori arquitectònic que estan desenvolupant a la Vall de Bianya, a la Garrotxa.

Els arquitectes han adquirit el Mas La Vil·la, una gran extensió de terreny amb una antiga masia, que convertiran en centre de recerca arquitectònica. Serà un lloc obert a creadors de totes les disciplines, on volen investigar i reflexionar sobre l'entorn de l'arquitectura.

Els RCR són autors d'obres com el restaurant i les carpes Les Cols, l'Espai La Lira de Ripoll, el Museu Soulages de Rodez o la Mediateca de Gant, una de les seves últimes obres.

Després de guanyar el Premi Pritzker, el Nobel de l'arquitectura, s'ha despertat encara més interès per la seva arquitectura i se'ls han multiplicat els encàrrecs. Amb aquest guardó al currículum, els RCR seran un dels reclams de la pròxima Biennal de Venècia, que també comptarà amb la presència d'altres arquitectes catalans, com Carme Pinós, Benedetta Tagliabue i l'equip Flores i Prats que han estat seleccionats per a l'exposició central de la Biennal.