Els Premis FAD seleccionen l'edifici de serveis del camp de futbol del Morrot

També, s'ha seleccionat les obres de l’estudi d’arquitectura d’Arnau Vergés i de l’equip format pels olotins Lola Solanilla, Xevi Bayona, Alba Colomer, Adrià Villarejo i Toti Toronell.

Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:00h
Els vestidors del camp del Morrot, obra d'Eduard Callís i Guillem Moliner.
Els vestidors del camp del Morrot, obra d'Eduard Callís i Guillem Moliner. | FAD.
El jurat dels prestigiosos premis FAD (Foment de les Arts Decoratives) ha seleccionat, en la seva 60a edició, el projecte d’Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld'arquitectes), de l'edifici de serveis del camp de futbol del Morrot, que ha promogut l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu d’ampliar les instal·lacions i posar-les al dia per donar resposta a les necessitats del futbol base

Es tracta d'Una plaça quadrada, definida per dues porxades i oberta als camps de futbol, de fet el centre dels camps poliesportius del Pla de Baix d’Olot. El conjunt s’assenta sobre una plataforma horitzontal. Una interrupció en aquest basament dóna inici a un recorregut d’entrada complex i gradual: cancell, escales i rampa, porxo a tres alçades, per desembocar de forma tangencial a l’espai central. Els pavellons són bessons però no són iguals. Comparteixen perfil i porxades, però mantenen diferències derivades de la posició i l’ús: un es destina a vestidors i l’altre a recepció, cafeteria i serveis. El volum escalonat respon a les proporcions de la plaça, del basament i a l’organització interna. La parella de pavellons que es miren vesteix un escenari per a cultivar un dels valors més preuats de l’esport de base: la sociabilització.
 

Una coberta a dues aigües agrupa l’edifici de serveis existent i un altre de nova construcció. Foto: unparelld'arquitectes.


Callís és doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya amb la tesi "Arquitectura de los pantanos en España" i és professor de projectes a l'Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC), mentre que Moliner és professor de projectes d'Interiorisme i d'Arquitectura Efímera a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.
 
Eduard Callís i Guillem Moliner dirigeixen plegats l’estudi unparelld'arquitectes des de la ciutat d'Olot. El seu treball se centra al voltant del camp domèstic i l’espai públic, explorant transvasaments i punts de trobada entre diferents esferes i disciplines. L’obra de l’estudi ha estat exposada en diferents ciutats europees i ha rebut diverses distincions. Recentment, el premi d’Arquitectura de les comarques de Girona, el premi Joves Arquitectes de Catalunya (plaça de Sant Miquel), el premi Palmarés Architecture Aluminium Technal o han estat finalistes al premi Europeu de l’Espai Públic Urbà que atorga el CCCB (plaça de Sant Miquel).
 

La Casa Retina de Santa Pau, obra d’Arnau Estudi d’arquitectura, també ha estat seleccionada. Foto: FAD.


Més projectes garrotxins triats

Altres projectes garrotxins seleccionats en aquesta edició dels premis FAD han estat “Casa Retina” de Santa Pau, obra d’Arnau Estudi d’arquitectura, i el treball “La ciutat de les 800.000 ingravidolles”, dins la categoria d’intervencions efímeres de l’equip format per Lola Solanilla, Xevi Bayona, Alba Colomer, Adrià Villarejo, Toti Toronell.
 
Els premis FAD es lliuraran el dijous 7 de juny al Disseny Hub Barcelona. Un total de 484 obres d’Espanya i Portugal s’han presentat als premis FAD que enguany arriben a la 60a edició: 392 corresponen als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 56 al Premi FAD de Pensament i Crítica i 36 als Premis FAD Internacionals.