S'inicia la votació dels pressupostos participatius d'Olot

Els veïns de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc podran començar a decidir a què volen destinar els 100.000 euros | Fins al diumenge 20 de maig, podran triar entre 15 propostes a votar només de forma electrònica

Durant aquest Primer de Maig s'ha muntat una carpa informativa a Sant Esteve sobre els pressupostos participatius.
Durant aquest Primer de Maig s'ha muntat una carpa informativa a Sant Esteve sobre els pressupostos participatius. | @olotuit.
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat el 07 de maig a les 10:54h
Aquest dissabte 5 de maig a les 8h del matí començarà la votació dels pressupostos participatius d’Olot. Estan a cridats a votar els veïns i les veïnes de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc de 16 o més anys i que estiguin empadronats fins al 28 de febrer de 2018. Són 9.662 les persones d’Olot que podran escollir les actuacions de millora de la ciutat que han sorgit del procés participatiu iniciat a principis d’any.
 
La presentació del 30 de gener va ser el primer acte públic dels pressupostos participatius que, a partir del 3 de febrer, va convocar els ciutadans de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc a les trobades per començar a proposar projectes, que també van arribar a través de la pàgina web del projecte. En total es van recollir 150 propostes inicials que es van convertir en 50 accions de millora. Analitzades una a una les accions perquè complissin els criteris del procés, s’han concretat 23 projectes que, després de la validació tècnica, ha fet que 15 accions arribin a la votació dels pressupostos participatius d’Olot.
 

Josep M. Coma, regidor de Participació, i d'Erika Zarate, de Resilence Earth, van presentar els pressupostos participatius aquest dilluns. Foto: @olotuit.

 
La recuperació de camins, la posada en marxa d’espais de trobada, la renovació d’espais públics o la creació d’un gegant de barri són algunes de les 15 propostes dels pressupostos participatius d’Olot. Tot i que alguns dels projectes afecten a només un barri, bona part de les actuacions beneficien a més d’un. “Ha estat un procés molt interessant perquè hem pogut veure com les propostes han sorgit d’una bona col·laboració  entre els barris” ha explicat Èrika Zarate, de Resilence Earth. Consulteu les accions a la pàgina següent i amb més detall a pressupostosparticipatius.olot.cat
 
Per votar cal entrar a la pàgina web pressupostosparticipatius.olot.cat o bé a la de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Tothom podrà consultar les propostes. Però a l’hora de votar, només ho podran fer els veïns i les veïnes dels barris de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc. Hauran d’entrar a pressupostosparticipatius.olot.cat i identificar-se, primer, amb el seu DNI o NIE i, a continuació, la data de naixement. A partir d’aquí, podran escollir tants projectes com vulguin fins a esgotar els 100.000 euros destinats als pressupostos participatius. El regidor de Participació, Josep Maria Coma,  ha animat “tothom a participar dels pressupostos participatius d’Olot i escollir entre totes els projectes que considerin més necessaris per la ciutat”. 
 
Només es podrà votar per internet, però s’han programat trobades als barris per ajudar les persones que ho necessitin. Aniran a càrrec de l’equip de professionals que han dinamitzat el procés format -les cooperatives Resilience Earth, Ekona, Arriant i Marc Planagumà- durant les dues setmanes de votació (consulteu llocs i horaris a la pàgina següent). En cas de qualsevol dubte, també us podeu posar en contacte amb l’Ajuntament al 972 279101.
 
Els pressupostos participatius tindran han tingut un punt informatiu aquest dimarts 1r de maig, coincidint amb la Fira de la Primavera. S’ha instal·lart una carpa davant de Sant Esteve on s'han pogut conèixer els detalls de les propostes i del procés de votació.
 
Trobareu tota la informació del procés de pressupostos participatius “Olotparticipa. La gent proposa” a pressupostosparticipatius.olot.cat i a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.

Aquí sota hi podeu veure els detalls de le votacions.
 

Pressupostos participatius d'Olot. Foto: @olotuit.



 
Arxivat a