Els naturalistes proposen el Dia del Cor de l'Alba el primer diumenge de maig

El Down Chorus Day, que organitzen l'ANEGX i Iogatura, és una diada internacional per a escoltar la natura i gaudir l‘espectacle del cants dels ocells a l‘alba

Es proposa escoltar el cant dels ocells als Tussols d'Olot a partir de les 5 del matí.
Es proposa escoltar el cant dels ocells als Tussols d'Olot a partir de les 5 del matí. | Blanca Pairó Puig.
Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat el 04 de maig a les 12:25h
El pròxim dia 6 de maig, a les 5 del matí, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX), amb la col·laboració de Iogatura, ens conviden a celebrar el Dia del Cor de l’Alba o Dawn Chorus Day, un esdeveniment popular internacional que té lloc generalment el primer diumenge de maig per escoltar la natura i gaudir l‘espectacle dels cants dels ocells a l‘alba.

En el cas del que es farà a La Garrotxa, l’activitat integrarà naturalisme i consciència i tindrà dues parts diferenciades, una que es farà en silenci i l’altre que es farà comentada. Per aquest motiu l’activitat s’obre a tots els públics que vulguin tenir aquest tipus de vivència. Es planteja com un concert, on els assistents arribaran a una platea natural, a la zona dels Tussols (Olot), després de caminar 10’, i hi restaran una hora i mitja en silenci tot contemplant, escoltant i gaudint la transició entre la sonoritat de la nit i el dia, des dels sons del rossinyol i els grills, fins a l’explosió de cants i reclams d’ocells.

Després d’aquesta primera part en silenci es comentarà l’experiència, tant a nivell de naturalisme com a nivell de vivència global pel fet d’haver observat la natura profundament. Durant l’espai comentat i de conversa compartida es recomana que les persones assistents portin alguna cosa per beure i menjar.

Per participar-hi cal arribar puntuals a les 5 del matí al carrer de Sant Narcís d’Olot, a l’entrada de la pista dels Tussols. Si s’hi arriba amb mobilitat sostenible (a peu, amb bicicleta o amb vehicle compartit) millor. Els cotxes es recomana deixar-los al passeig de Sant Roc per no saturar el carrer de Sant Narcís i no molestar el veïnat del carrer. També, és recomanable anar ben equipat amb roba d’abric, portar alguna cosa per protegir-se de la humitat del sòl (llençol, manta o màrfega per exemple) i dur alguna cosa per beure i menjar. Una beguda calenta és una bona opció.

El Dia del Cor de l’Alba o Dawn Chorus Day a Olot és una activitat gratuïta, però qui vulgui podrà fer un donatiu ambiental a l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX), una vegada s’acabi l’activitat. El donatiu ambiental és aquell que té l'objectiu de protegir la natura o impulsar una relació equitativa amb la natura.

Vegeuel document de detalls i recomanacions del Dia del Cor de l’Alba a Olot.
 

Cartell i detalls de l'acte organitzat per l'ANEGX i Iogatura. Foto: @Anegarrotxa


 
Arxivat a