Ja es pot consultar la guia «Activa l'Estiu» de tota la Garrotxa d'enguany

Enguany, la guia «Activa l'Estiu» permet fer cerques per edat.
Enguany, la guia «Activa l'Estiu» permet fer cerques per edat. | @CCGarrotxa.
Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat el 29 d'abril a les 11:43h
L’Ajuntament d’Olot a través de l’IME i el Consell Comarcal de la Garrotxa han publicat, per onze any consecutiu, l’Activa l’Estiu, la guia que recull les diferents propostes programades per aquest estiu a la comarca. Organitzades pels Ajuntaments, el Consell Comarcal, les entitats i la iniciativa privada. Les activitats s’adrecen als nens, nenes i joves de la comarca d’edats compreses entre els 0 i els 18 anys.

Com a novetats, entre d’altres, cal destacar el taller Engresca’t, l’aventura d’emprendre que organitza l’Institut Municipal de Promoció d’Olot i que pretén potenciar l’emprenedoria, en el sentit més ampli de la paraula. També, cal destacar que el Casal que es realitzava a l’Escola Volcà Bisaroques es trasllada a l’Escola el Morrot on també s’hi fa l’Esplai per a Petits. Les inscripcions a les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot (Estiu Riu) s’han de fer a través d’internet, accedint a http://estiuriu.olot.cat o bé a http://ime.olot.cat.

Tot i això, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot) posarà a disposició de les famílies un equip de persones que facilitaran aquest tràmit. El període per fer les inscripcions és del dimecres 18 de maig al dimecres 1 de juny. En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal i la resta d’ajuntaments de la comarca, totes les inscripcions es faran també a través d’internet a www.garrotxajove.cat o bé a les pàgines webs dels ajuntaments.

A les oficines del Servei de Joventut del Consell Comarcal i a cada ajuntament també es facilitarà la inscripció a totes les persones que ho sol·licitin. Per apuntar-s’hi, hi ha temps fins al 27 de maig. Per a la resta d’activitats, cal consultar el termini d’inscripció que ha fixat l’entitat organitzadora.
 

La regidora de Joventut, Mar Roca, ha presentat la Guia d’activitats d’estiu de la Garrotxa amb Joan Gelabert, tècnic de l'IME, Marta Vila, tècnica de joventut del Consell Comarcal, Santi Guillamon, tècnic de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure d'Olot i Jordi López, tècnic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Foto: @olotuit.


Les inscripcions a les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot (Estiu Riu) s’han de fer a través d’internet, accedint a http://estiuriu.olot.cat o bé a http://ime.olot.cat. Tot i això, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot) posarà a disposició de les famílies un equip de persones que facilitaran aquest tràmit. El període per fer les inscripcions és del dimecres 18 de maig al dimecres 1 de juny. En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal i la resta d’ajuntaments  de la comarca, totes les inscripcions es faran també a través d’internet a www.garrotxajove.cat o bé a les pàgines webs dels ajuntaments. A les oficines del Servei de Joventut del Consell Comarcal i a cada ajuntament també es facilitarà la inscripció a totes les persones que ho sol·licitin. Per apuntar-s’hi, hi ha temps fins al 27 de maig. Per a la resta d’activitats, cal consultar el termini d’inscripció que ha fixat l’entitat organitzadora. L’Activa l’Estiues pot descarregar d'es d'aquest vincle.

Ja fa 13 anys que la guia s’edita conjuntament entre l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. A la guia hi tenen cabuda totes aquelles activitats educatives i de lleure que s’organitzen des de les administracions, però també aquelles que, associacions, entitats, clubs i empreses es volen anunciar.

Pel que fa a les activitats organitzades pels diferents ajuntaments i el Consell Comarcal, segueixen la mateixa línia dels anys anteriors, oferint però un ampli ventall en el que cada grup d’edat pugui trobar una activitat per continuar creixent i aprenent.

Novetats destacades d’aquest any és la inclusió de més ajuntaments on es realitzen els casals mancomunats i les Brigades joves d’estiu i, a Olot el Summer Zumba i els Jocs a la Plaça.
De la guia destaca, especialment, la qualitat dels diferents equips educatius, directors, monitors l’empeny en aportar il·lusió, ganes i força per a que any rere any les activitats d’estiu tinguin el valor educatiu que realment pretenem.

És important recordar que aquesta guia d’activitats no només recull les propostes de les administracions públiques, sinó que també recopila aquelles activitats impulsades per entitats, i associacions o empreses privades que amplien i complementen l’oferta i que ajuden a convertir l’estiu en un veritable temps per a la diversió però també per a l’educació.

Cal destacar la tasca d’un munt de monitors, tècnics i altre personal que fan possible que cada estiu la Garrotxa esdevingui un gran espai de lleure educatiu.