Bassols Energia funda la primera associació de gestió de la demanda d’energia d’abast estatal

Energy Transition (ENTRA) actuarà com un agregador, un agent intermediari especialitzat a coordinar la resposta d’un conjunt de consumidors en la gestió activa de la seva demanda d’energia

D'esquerra a dreta: Santi Martínez, CEO d'Estabanell Energia; Alicia Carrasco, CEO d'Olivo Energy; i Tomàs Feliu, president de Bassols Energia.
D'esquerra a dreta: Santi Martínez, CEO d'Estabanell Energia; Alicia Carrasco, CEO d'Olivo Energy; i Tomàs Feliu, president de Bassols Energia. | Bassols Energia.
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:17h
L'empresa olotina Bassols Energia ha impulsat la creació de l’associació ENTRA (Energy Transition), la primera entitat a tot l’Estat que vol promoure la gestió de la demanda d’energia. L’entitat, creada juntament amb Estabanell Energia, Factor Energía i Olivo Energy, pretén impulsar la figura de l’agregador per fer una gestió intel·ligent del consum elèctric, així com facilitar una normativa no excloent per als petits agregadors o comercialitzadores de demanda. La nova associació s’ha presentat avui dimarts en un acte a Màlaga. 

La gestió de la demanda d’energia correspon als agregadors, una figura que a l’Estat encara no té regulació pròpia, però que a països com Estats Units, Gran Bretanya o França està plenament vigent i permet que els petits i mitjans clients participin activament en la gestió del mercat elèctric. Un agregador de demanda és un agent intermediari especialitzat a coordinar la resposta d’un conjunt de consumidors en la gestió activa de la seva demanda d’energia. És a dir, l’agregador concentra un conjunt de clients, petits o mitjans consumidors, i els coordina perquè el consum d’energia del conjunt permeti donar resposta al mercat. 

En aquest sentit, l’agregador permet, a través de sistemes informàtics, regular el flux d’energia quan es produeixen desequilibris entre generació i producció. D’aquesta manera, quan el sistema detecta una previsió de caiguda de la producció (per falta de vent o de sol), l’agregador, d’acord amb els convenis establerts amb els seus clients, assegura i facilita la reducció de consums en aquells elements prèviament acords. Posteriorment, i sempre d’acord amb els convenis prèviament acordats, els clients reben una compensació.

Impulsant la creació de l’associació ENTRA, Bassols Energia se situa en una posició capdavantera en el sector. Tomàs Feliu, president de la companyia, ha destacat que “el sistema elèctric està canviant molt ràpid, cap a un futur on la generació centralitzada i gestionable perdrà pes en front de energies renovables no gestionables en el marc de la transició energètica. Tanmateix la generació distribuïda comportarà un nou model de gestió, l’anomenada Xarxa Intel·ligent, que facilitarà la integració dels nous sistemes de generació i emmagatzematge d’energia i generarà beneficis a diferents clients i al mateix sistema elèctric”. En aquest sentit, Tomàs Feliu ha remarcat que “els agregadors faciliten que el client final no sigui un consumidor passiu, sinó que sigui capaç de gestionar el seu consum i a la vegada pugui generar energia, consumir-la o emmagatzemar-la pel seu ús o bé abocar-la a la xarxa participant en els mercats elèctrics”. L’agregador és l’ens que realitza aquesta tasca i permet reduir costos econòmics i facilita un sistema energètic més sostenible i flexible.

Bassols Energia 

Bassols Energia és una empresa comercialitzadora d’energia elèctrica i comercialitza energia 100% renovable tant per a particulars com per a negocis, petites i mitjanes empreses i grans indústries. 

De Bassols Energia en destaca el seu compromís amb la preservació del planeta i la lluita contra el canvi climàtic, comercialitzant energies d’origen renovable i apostant per l’autoconsum domèstic i la generació distribuïda. Per a Bassols, són els grans pilars del futur i els agents de canvi cap a la transició energètica que ja ha començat.