El 19 i el 20 de maig torna a la Garrotxa el Sant Joan les Flors de plantes i bonsais

La mostra de flors, plantes i bonsais més gran de la comarca acollirà fins a 80 instal·lacions florals, que ompliran els carrers i els monuments de la vila

La iniciativa del Sant Joan les Flors s'ha presentat aquest matí a la llera del riu Fluvià-
La iniciativa del Sant Joan les Flors s'ha presentat aquest matí a la llera del riu Fluvià- | @santjoanfontsaj.
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat el 14 de maig a les 8:23h
La mostra de flors, plantes i bonsais més gran de la Garrotxa, el Sant Joan les Flors arriba a la 18a mostra de bonsais i 15a mostra floral en l’edició d’aquest 2018, que tindrà lloc el proper 19 i 20 de maig a Sant Joan les Fonts. Una activitat ja consolidada a la comarca, on el treball conjunt de públics i privats fa possible aquesta iniciativa municipal. Aquest matí de dilluns se n'ha fet la presentació a l'Oficina de Turisme de Sant Joan les Fonts, a la llera del riu Fluvià.

Més de 80 instal·lacions florals ompliran carrers i monuments de Sant Joan les Fonts. Amb un equip de persones treballant tot l'any per a la preparació de l'activitat i més de 40 voluntaris, el Sant Joan les Flors durà a terme enguany un pas més cap a la seva consolidació dins el panorama gironí.
 

Els muntatges, originals i florits, ompliran novament la població. Foto: @santjoanfontsaj.


Programa d’activitats

Dissabte

•    11:00 h Inauguració i presentació de Ronda Croquis, la “ruta artística” (Oficina de Turisme).
•    16:30h a 19:30h Música en directe al muntatge núm. 55 (Molí Fondo).
•    17:00 h a 18:00 h Demostració d’Ikebana (Zona de Tallers).
•    18:00 h a 19:00 h Taller de pasta dents (Zona Tallers).
•    19:00 h a 20:00 h Taller de xarop de Saüc al muntatge nº 57 (Molí Fondo).
•    20:30h Desfilada de Moda (Parc de Can Miquelet).

Diumenge

•    10:00 h a 13:00 h Demostració de Bonsais (Zona Tallers).
•    12:00 h a 13:30h Música en directe al muntage nº 55 (Molí Fondo).
•    12:00 h a 13:00 h Taller de sabó “activitat familiar a partir de 8 anys” (Zona Tallers).
•    17:00 h a 19:00 h Sardanes (Monestir).
•    17:30h a 18:30h Visita guiada als Jardins i tastet de xarop de Saüc (Zona Tallers).
 

La Desfilada de Moda tindrà lloc dissabte 19 de maig al parc de Can Miquelet. Foto: @santjoanfontsaj.


Cal destacar algunes de les empreses que duran a terme les instal·lacions; comptarem amb la presència d'Eduard Maynegra (Flors Laguarda), campió nacional d'Art Floral i 6è en la Copa de Europa d'Art Floral Europa Cup – European Florist Championship; i també sis alumnes de la Facultat de Belles Arts de Barcelona que s’han unit per realitzar un ‘macro-muntatge’ compost de cinc intervencions diferents i acompanyat d’una performance. Més de 25 floristeries i jardineries de la província de Girona presentaran les seves instal·lacions florals acompanyant a artistes, associacions, entitats locals, escoles i instituts, particulars i voluntaris d'arreu de la comarca de la Garrotxa.

Enguany, i donat l’èxit d’aquesta proposta en l’edició anterior, algunes de les instal·lacions realitzades per jardineries, es convertiran en espais verds fixos dins del poble de Sant Joan, amb què passaran a formar part del seu patrimoni urbanístic mediambiental. I a més, en aquesta nova edició s’ha apostat per dotar la mostra d’intervencions i per això en alguns muntatges el públic hi trobarà música en directe, demostracions i tallers.
 

Es farà una ruta artística per conèixer els diferents espais del Parc de les Olors de Sant Joan les Fonts. Foto: @santjoanfontsaj.


Amb la inauguració de la mostra, que tindrà lloc el dissabte 19 de maig a les 11:00 h a l’Oficina de Turisme, es presentarà el Ronda Croquis. Una ruta artística per conèixer diferents espais del Parc de les Olors de Sant Joan les Fonts. L’objectiu és que, a través de la pràctica de diferents tècniques artístiques a l’aire lliure, els usuaris puguin anar descobrint punts de vista diferents del patrimoni natural i cultural de Sant Joan les Fonts. L’acte comptarà amb la participació de la Pilar Comas (directora del Parc de les Olors), un representant de Viles Florides, el grup d’artistes Girona Urban Sketchers i alumnes de diferents Escoles d’Art de Catalunya.

Una altra novetat important d’aquest any serà el Concurs d’Instagram que atorgarà premis a les fotografies que tinguin més likes a la xarxa social. Els guanyadors rebran nits d’hotel o àpats en restaurants del municipi. Per participar-hi només cal ser seguidors del perfil @santjoanlesfonts i penjar-hi fotografies de la mostra floral durant el cap de setmana amb l’etiqueta #santjoanlesflors. El dilluns dia 21 de maig a les vuit del vespre es comprovaran les tres fotografies que hagin obtingut més ‘likes’, les quals rebran els premis pertinents.
 

Cartell del Sant Joan les Flors 2018.