Suspenen la venda de Dalsy a les farmàcies

Un error en el prospecte i la «ruptura d'estoc» obliguen a retirar milers d'unitats del remei de les farmàcies espanyoles

Una ampolla de Dalsy .
Una ampolla de Dalsy . | Facua.
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:52h
L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat de la retirada del medicament Dalsy de totes les farmàcies de l'Estat espanyol, després que s'hagi detectat un error en el prospecte en determinats lots. La seva distribuïdora, BGP Products Operations, va informar dels problemes el 19 de febrer, i va assegurar que cap de les unitats afectades havia estat distribuïda.

Dalsy conté ibuprofèn com a principi actiu i pertany a un grup de medicaments anomenats antiinflamatoris no esteroïdals (AINE). Aquest medicament s'utilitza en lactants majors de 3 mesos i nens fins a 12 anys per a l'alleugeriment simptomàtic dels dolors ocasionals lleus o moderats, així com en estats febrils.

Redacción Médica s'ha posat en contacte amb Mylan –l'empresa farmacèutica que distribueix Dalsy–, i ha confirmat el problema de subministrament, per bé que, fonts de la companyia argumenten que la causa del mateix és també una "ruptura d'estoc", és a dir, que la demanda ha superat la capacitat d'abastament del mercat espanyol. De fet, precisen que és un problema habitual amb alguns productes i calculen que el pròxim 30 d'abril hauria d'haver finalitzat el desproveïment de Dalsy.

Després que es retiressin els productes, aquesta setmana les farmàcies en tornaran a tenir de nous, concretament, més de 143.000 unitats. Segona la companyia, però, les vendes són de 150.000 unitats al mes, aproximadament. 

El Ministeri espanyol de Sanitat, per altra banda, recorda que hi ha 21 medicaments més al mercat, amb la mateixa composició i dosificació que el Dalsy.