«La força d'un destí», del garrotxí Martí Gironell, el més venut per Sant Jordi

El canvi de les parades a Olot, per les obres del Firal, no desllueix una nova gran diada de cultura i convivència, amb un record per als presos i els exiliats

El canvi de lloc de les parades a Olot no va deslluir gens un gran Sant Jordi.
El canvi de lloc de les parades a Olot no va deslluir gens un gran Sant Jordi. | Albert Ortiz.
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:56h
La força d'un destí, del periodista i escriptor garrotxí Martí Gironell (Besalú, 1971) ha estat l'autor més venut a la Garrotxa. El llibre, premi Ramon Llull, narra la història de Ceferino Carrión, un emprenedor que marxa de l'Espanya franquista i triomfa al Hollywood dels anys cinquanta, el somni americà fet realitat en una obra que s'inspira en la figura de l'empresari Jean Leon.

De fet, La força d'un destí és l'obra més propera a l'actualitat de totes les que ha publicat fins ara Martí Gironell (Besalú, 1971). Podríem pensar que això el distancia de la novel·la històrica, el camp on s'ha fet cèlebre, però res més lluny de la realitat: l'autor torna a encuriosir-se per saber què estava passant quan no hi érem i ens mostra el glamur de les estrelles de l'època daurada de Hollywood.

Olot i la resta de capitals de la comarca van viure un Sant Jordi mig assolellat, amb teranyines que també recordaven la tristor i la indignació per l'absència dels presos polítics catalans i els exiliats. A la capital, precisament, la concentració de cada dilluns va tenir una rèplica davant de l'església de Sant Esteve, com es pot veure en aquest vídeo de M. Mallarcah, en què la Penya Acapix ha ballat El Porc i el Xai.