La Compagnie Didier Théron fa avui el primer espectacle de carrer del Sismògraf

S'estrenaran tres coproduccions: «Mol·leculari'»,de la Lipi Hernández, «C.O.S.», de la Vero Cendoya i «Cuculand Souvenir», de Roberto Olivan

A l’interior de l’hivernacle de l’Hotel Riu Fluvià d’Olot, Eulàlia Berguedà obria el festival amb Opening Vulcanus, una peça creada especialment per a l’ocasió.
A l’interior de l’hivernacle de l’Hotel Riu Fluvià d’Olot, Eulàlia Berguedà obria el festival amb Opening Vulcanus, una peça creada especialment per a l’ocasió. | Martí Albesa.
Redacció
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:14h
El Sismògraf va engegar ahir la seva desena edició (quarta com a festival estratègic de la dansa a Catalunya). Fins diumenge, el festival cerca de continuar apropant la dansa a tothom a través dels 28 espectacles que s’hi han programat (dels quals cinc són coproduccions i vuit estrenes).

El tret de sortida el va fer ahir dijous 19 d'abril Eulàlia Bergadà i el seu Opening Volcanus a les 19 h i la coproducció Set of Sets de Guy Nader i María Campos a les 21 h.

Avui, divendres 20 d'abril, hi ha el primer espectacle internacional i de carrer, tres grans coproduccions de sala i un espai per a la reflexió.



Air, de Compagnie Didier Théron

AIR són cossos coberts de làtex, inflats, enormes, desmesurats. Les estructures de làtex responen als impulsos. L’aire atrapat crea formes i imatge sorprenents. Ballarins inflats com pilotes, convertits en un veritable calidoscopi de formes en moviment. Multiplicats. Una coreografia que sorgeix de les decisions individuals i col·lectives. 

Mol·leculari, de Lipi Hernández

Mol·leculari és una exploració de la idea de grup, del conjunt, de l’instint de la forma. Cossos que desborden els límits de la seva pròpia figura, que es multipliquen i acaben constituint una unitat. Individu versus col·lectiu.

Fins a quin punt som capaços de deixar-nos de banda per tal d’apropiar-nos dels altres? D’orientar-nos cap a allò altre. De ser allò altre. De ser l’altre.
 

«C.O.S», que es podrà veure avui a les 20:30 al Consell Comarcal de la Garrotxa, és un espectacle de Vero Cendoya que posa el focus en la situació de les persones refugiades a Grècia. Foto: Martí Albesa.


C.O.S, de Cia Vero Cendoya

C.O.S és un espectacle de la coreògrafa Vero Cendoya que posa el focus en la situació de les persones refugiades a Grècia: quan no hi ha paraules per explicar el que està passant allà, aleshores potser el cos pugui expressar-ho.
C.O.S esdevé un himne al poder de les persones a poder decidir sobre el seu propi destí.

Cuculand Souvenir, de Roberto Olivan Performing Arts

Cuculand Souvenir fusiona elements de la dansa i el circ contemporanis amb la tecnologia en una producció de gran format que explora l’impacte de l’evolució tecnològica en la nostra quotidianitat.

Roberto Olivan posa sobre l’escenari el resultat d’un procés d’investigació creativa acompanyat de ballarins i artistes de circ, de la música electroacústica de l’escultor de sons Laurent Delforge, i de la il·luminació escenogràfica de Romain Tardy, un dels artistes visuals més importants de l’escena digital actual.

A més a més: les Mirades de l'Ester Vendrell, la Júlia Bertran i en Quim Bigas

Mirades és la celebració que dibuixa tres mirades cap al mapa de Sismògraf, cap als creadors, creadores, companyies i espectacles que han anat passant pel festival durant els darrers tres anys. Ester Vendrell farà la primera mirada (Terratrèmol… i erupcions: un estat de la qüestió), seguida de la de la Júlia Bertran(Remenar Cul(pe)s) i de la d'en Quim Bigas (Una llista).

Programa del divendres 20 d'abril


12.30 h. Mirades amb Ester Vendrell, Júlia Bertran i Quim Bigas a La Carbonera
18 h. Air de la Companyia Didier Théron a la plaça Major 
19 h. Mol·lecularide Lipi Hernández a la plaça de Braus
20.30 h. C.O.S de Cia. Vero Cendoya al Consell Comarcal de la Garrotxa
22 h. Cuculand Souvenirde Roberto Olivan Performing Arts al Teatre Principal d'Olot

Consulteu tota la PROGRAMACIÓ PER DIES aquí.
 
Arxivat a