Més de 500 alumnes de 1r d'ESO participen a l'OrientOlot

En aquesta cursa d'orientació cal agusar l'enginy col·lectiu per a trobar el màxim de fites amb l'ajuda d'un mapa

Ben de matí es van formar al camp de futbol del Morrot els grups de 8-9 alumnes per participar en la cursa d'orientació
Ben de matí es van formar al camp de futbol del Morrot els grups de 8-9 alumnes per participar en la cursa d'orientació | @olotciutatedu.
Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 8:52h
Fins a 522 alumnes van participar aquest dimecres, 18 d'abril, de l’Orientolot, organitzat de manera conjunta per l’Escola Pia, l'Institut Municipal d'Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Esportiu de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME), i que compta amb la col·laboració de l’associació esportiva Gastant Keks i dels i les professores d’Educació Física de tots els centres de secundària de la comarca.

Alumnes de 1r d’ESO dels 7 centres d’educació secundària obligatòria de la comarca hi han participat en grups per la ciutat amb l'objectiu de trobar-hi fites amb l'ajuda d'un mapa i l’enginy col·lectiu, una manera divertida de donar a conèixer les curses d’orientació.

La cursa ha sortit del camp de futbol del Morrot a ¾ de 10 del matí. Cada grup, format per entre 8 i 9 alumnes de diferents centres acompanyats d’un monitor o monitora del cicle formatiu en activitats físiques de l’Escola Pia, han hagut de trobar el màxim nombre de fites marcades en un mapa. El recorregut finalitzava una altra vegada al camp de futbol.

Sense la pretensió de ser una competició L'OrientOlot posar en valor el treball en grup, la presa ràpida de decisions, la imaginació i el consens entre totes i tots, tot afavorint les relacions personals i promovent una actitud favorable cap a la pràctica de l’activitat física no només com a mitjà, sinó també com a fi en si mateix. Per tant, l’objectiu no és la  competició, sinó que l’important és trobar el màxim nombre de fites i passar-s’ho bé.
 

Amb l'ajuda d'un mapa i el propi enginy els grups d'alumnes tenien la missió de trobar el màxim nombre de fites. Foto: @olotciutatedu