La Garrotxa engega del 20 al 22 d'abril la Primavera Republicana des dels CDR

Els Comitès de Defensa de la República d'Olot, Santa Pau, Mieres, Sant Feliu de Pallerols i la Vall de Bianya organitzen diverses accions que s'estendran arreu de Catalunya | En un manifest fet públic avui mateix, denuncien la deriva autoritària de l’Estat espanyol per a «Construir, Defensar i Revoltar-nos (CDR) per la República» des dels municipis i els ajuntaments

Olot, les Preses, Mieres, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols i la Vall de Bianya se sumen a la crida dels CDR per a la Primavera Republicana.
Olot, les Preses, Mieres, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols i la Vall de Bianya se sumen a la crida dels CDR per a la Primavera Republicana. | @ADLGarrotxa.
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:42h
Aquest cap de setmana, des de la Garrotxa, s'inicia una campanya de llarg abast a tot Catalunya sota el lema #PrimaveraRepublicana, que aquest de setmana s'engegarà a Olot amb una acampada dissabte, taules de debat i accions al Montsacopa, i una sessió plenària diumenge a les Preses. Els CDR de Mieres, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols i la Vall de Bianya també s'hi sumen amb diverses accions, totes encaminades a fer visible la necessitat de fer República.

En un comunicat fet públic avui mateix, els CDR denuncien la deriva autoritària de l’Estat espanyol, "que criminalitza el dret humà a la resistència i els drets humans fonamentals amb la repressió i la normalització de la violència institucional –amb presos polítics, persecucions judicials, exiliats, censura i manipulació mediàtica i la impunitat de grups d'ultradreta–, és imprescindible fer front comú amb els ajuntaments per defensar i la construir, des de baix, la República Catalana".

Per bé que han estat majoria els pobles i municipis que ja han denunciat de diverses maneres aquestes violacions sistemàtiques contra persones, entitats i institucions, ara, des de l'experiència recent i, també, des de la tradició centenària dels catalans en la lluita per la llibertat,  els CDR creuen que "els nostres pobles s'han de fer sentir, perquè si la República la volem construir des de baix —encara més si tenim les nostres institucions segrestades—, allò que tenim més a prop són els ajuntaments que, en definitiva, no deixen de ser els representants del poble.
 

Assemblea dels CDR nord-orientals i ADL Garrotxa al tall de l'AP 7 a l'alçada de Borrassà. Foto: Martí Albesa.


Per als activistes, potser per ara, no podem tenir estructures d’Estat, però es poden teixir estructures socials que comportin micro-ruptures "que ens alliberin, de mica en mica, del jou que ara ens amenaça".

Per això, des dels Comitès de Defensa de la República (CDR) es proposen fer visible el compromís popular amb una acampada aquest cap de setmana davant de tots els ajuntaments catalans amb l'objectiu de "Construir, Defensar i Revoltar-nos (CDR) per la República, perquè la revolta, la revolució pacífica i no-violenta, és l'única arma que tenim i volem per defensar la dignitat i les aspiracions de llibertat del poble".

A cada municipi s'organitzaran grups per debatre i decidir en taules temàtiques com es fa la República des dels ajuntaments, "des de com desobeïm o proposem una vaga general, fins a com muntem caixes de resistència o exigim als representants municipals altres accions que caldria emprendre, amb l'objectiu primer de declarar cada ajuntament que hi participi com a Municipi de la República Catalana".

Més endavant, segons el manifest, es tractarà de crear una dinàmica de treball a nivell municipal on els CDR puguin tenir presència als seus ajuntaments, amb propostes per a la Construcció, Defensa i Revolució de la República. "Que tothom estigui atent al seu CDR local Per la República Catalana!", finalitza el manifest.