Dues estrenes inauguren el festival de dansa Sismògraf a Olot aquest 19 d'abril

«Opening Volcanus», d'Eulàlia Bergadà (19 h) i «Set of sets», de Guy Nader i Maria Campos (21 h) | Un total de 27 espectacles programats, vuit dels quals són estrenes i cinc coproduccions, conformen la desena edició del festival que se celebra a la capital garrotxina del 19 al 22 d'abril

«Set of sets» serà, aquest dijous, un dels espectacles d'estrena del Sismògraf 2018.
«Set of sets» serà, aquest dijous, un dels espectacles d'estrena del Sismògraf 2018. | Alfred Mauve.
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:06h
El Sismògraf arriba a la seva desena edició (quarta com a festival estratègic de la dansa a Catalunya) amb una programació més compromesa que mai. El festival, que se celebra a Olot del 19 al 22 d'abril, cerca continuar apropant la dansa a tothom a través dels 27 espectacles que s’hi han programat (dels quals cinc són coproduccions i vuit estrenes).

El tret de sortida del festival el dóna el dijous 19 d'abril Eulàlia Bergadà i el seu Opening Volcanus a les 19 h i la coproducció Set of Sets, de Guy Nader i María Campos a les 21 h.

De fet, el ple de l'Ajuntament d'OLot d'aquest dijous s'ha avançat a les quatre de la tarda perquè ningú no es perdi l'estrena (habitualment la convocatòria municipal és a les 19:30 h).

El Simògraf esclata amb Eulàlia Bergadà

Opening Vulcanus és l’acció amb què la ballarina i coreògrafa Eulàlia Bergadàinaugura el Sismògraf 2018. La dansa, la música electrònica i la veu s’hi fusionen per generar un discurs poètic de benvinguda a tothom que hi sigui present, convidant al públic a formar part d’un viatge catàrtic que va des de la contemplació purament estètica fins al deliri frenètic del moviment i la música. Com dos peixos dins l'aigua que creen espirals de moviment.

L'infinit, el temps i la memòria de la mà de Guy Nader i Maria Campos

Set of Sets ens atansa a la noció d’infinit. És un temps infinit amb un nombre finit d’esdeveniments, que es repeteixen una i altra vegada infinitament. Aquest espectacle de dansa amb música en directe és l'última creació de Guy Nader i Maria Campos. Una metàfora sobre la naturalesa repetitiva de l’existència i la idea de la persistència. Repetició i ritme, combinacions i jocs de configuracions que construeixen un organisme fet de cossos que cerquen la complicitat i la col·laboració. Un viatge cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria.

Programa de la inauguració

DIJOUS 19

19:00 h.Opening vulcanus d'Eulàlia Bergadà a l'Hotel Riu Fluvià (Ctra. Santa Pau, 17800 Olot)
19:30 h. Recepció oficial al mateix Hotel Riu Fluvià
21:00 h.Set of sets de GN|MC Guy Nader | Maria Campos al Teatre Principal d'Olot (Passeig d'en Blay, 5, 17800 Olot).

Consulteu tota la Programació per dies aquí.
 
Arxivat a