Institució Catalana d'Història Natural

Sortida naturalista per a conèixer els ocells de la Moixina aquest diumenge

Prèviament, divendres i dissabte, s'ha organitzat –conjuntament amb el Museu dels Volcans d'Olot i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat– unes activitats relacionades amb el projecte de recerca i divulgació dels fongs de la Garrotxa

per Redacció, 18 d'abril de 2018 a les 08:58 |
La sortida per a conèixer els ocells de la Moxina serà a les 9 del matí a l'aparcament de la piscina municipal d'Olot. | @ichngarrotxa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, 22 d'abril, la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) ha organitzat una sortida naturalista per anar a conèixer els ocells de la Moixina. L'activitat anirà a càrrec de Fran Trabalon.

El punt de trobada serà a l'aparcament de la piscina municipal d'Olot a les 9:00 h del matí i l'activitat s'allargarà fins cap a les 13:00 h. Es tracta d'una sortida apta per a tots els públics.


L'activitat és gratuïta. Es recomana portar prismàtics.

El projecte de recerca i divulgació dels fongs de la Garrotxa
 
Prèviament, divendres 20 d'abril i dissabte 21 d'abril, conjuntament amb el Museu dels Volcans d'Olot i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s'ha organitzat unes activitats relacionades amb el projecte de recerca i divulgació dels "Els fongs de la Garrotxa".

Divendres  20 d'abril

Xerrada "Els fongs de la Garrotxa", amb fotografies sobre els fongs de la Garrotxa, a càrrec d'Andrés Valverde Valera, membre de la nostra entitat, de la Societat Catalana de Micologia i investigador de la Universitat de Barcelona. La conferència serà a partir de les 19:00 h a la Sala El Caliu, Els Catòlics (c/Clivillers, 7, Olot). Acabada la xerrada es constituirà el Grup de recerca de fongs de la Garrotxa al qual es pot apuntar tothom qui vulgui participar en el projecte.
 
Dissabte 21 d'abril
Sortida "Els fongs de la vall d'en Bas", a càrrec d'Andrés Valverde Valera. El punt de trobada és a l'aparcament del Casal dels Volcans, Parc Nou (Olot) a les 9:00 h i l'activitat s'allargarà fins cap a les 18:00 h. Cal portar dinar.

Durant els propers dos anys, els participants recolliran citacions de fongs de la comarca per tal d'elaborar un catàleg de fongs de la Garrotxa. Es poden apuntar tant persones amb coneixements com persones que no en tinguin, però que vulguin aprendre en les diferents sortides col·lectives o mitjançant els recursos que l'entitat oferirà a través de xarxes i Internet. També es poden apuntar persones amb molta o poca disponibilitat de temps.

L'entitat ja té en marxa diferents grups de recerca participativa sobre flora, molses, liquens, papallones diürnes, saltamartins, libèl·lules..., grups que han elaborat diferents publicacions d'aquests grups a la comarca.
 

Cartell de les activitats relacionades amb el projecte sobre els fongs de la Garrotxa. Foto: @ichngarrotxa

 

Participació