La defensa de l'acusat pel crim de Susqueda afirma que tot són conjectures

La Fiscalia i l'acusació particular reclamen que Magentí continuï a la presó perquè hi ha "indicis molt sòlids" contra ell i risc que elimini proves

Jordi Magentí, traslladat pels Mossos d'Esquadra a un registre
Jordi Magentí, traslladat pels Mossos d'Esquadra a un registre | ACN
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:24h

Jordi Magentí, traslladat pels Mossos d'Esquadra a un registre Foto: ACN


La defensa del detingut pel doble crim de Susqueda (la Selva), Jordi Magentí Gamell, demana que aquest quedi en llibertat. El seu advocat, Benet Salellas, sosté que els investigadors han "concatenat un seguit de conjectures" per fer-li un "vestit a mida" per incriminar-lo.

En aquest punt, la defensa ha intentat desmuntar els indicis que hi ha contra ell, i ha centrat bona part dels esforços a posar en dubte que realment la Rierica, el lloc on el sospitós solia pescar, sigui l'escenari del crim i que l'única persona que pogués ser allà el dia i l'hora dels fets fos el detingut.

No obstant això, el fiscal, Víctor Pillado, i l'acusació particular, Carles Monguilod, s'han oposat a la petició de la defensa i sostenen que hi ha "indicis molt sòlids" contra Magentí. També assenyalen que, si surt en llibertat, hi ha risc de fugida i d'eliminació de proves, com ara de l'arma del crim o la motxilla de la noia. Les acusacions subratllen que encara queden proves importants pendents, com ara cercar ADN en un impermeable i unes sabates que van trobar a casa de l'arrestat i que van donar positiu al reactiu per detectar sang.

Durant els pròxims dies, l'Audiència de Girona haurà de resoldre el recurs presentat.