Salut

L’Hospital d’Olot recordarà als usuaris les visites i proves amb un SMS al mòbil

El rebran 5 dies abans de la citació mèdica i se’ls recordarà l’hora, el dia, la prova i l’especialitat de la visita

Es pretén reduir l’absentisme a les visites programades, que el 2017 va ser d’un 10% a les consultes externes

, Olot | 17/04/2018 a les 11:36h
Arxivat a: Societat, Hospital d'Olot, usuaris, recordatoris, SMS, visites, proves
Els usuaris de l'Hospital d'Olot rebran un avís semblant al que reprodueix aquesta foto. | Martí Albesa.
Aquest mes d'abril l’Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa es dotarà d’un sistema d’avisos per SMS amb l’objectiu de millorar i fer més fluida la comunicació amb els seus usuaris i pacients, tal com s'ha fet saber en roda de premsa a la seu de la institució aquest matí, en què han participat Xavier Dilmé, responsable de Sistemes d’Informació; Josep Maria Padrosa, gerent de la FHOCG; Assumpció Pelegrí, responsable de consultes externes, i Eva Gutiérrez, responsable d'admissions.

Inicialment, s’utilitzaran missatges de text al mòbil per a recordar les hores de visita a consultes externes o la realització de proves diagnòstiques, de manera que el pacient rebrà un missatge amb el dia i hora assignat, que haurà de respondre amb un “no” només en el cas que no hi pugui anar. Aquest missatge el rebrà 5 dies abans de la visita o prova diagnòstica.
D’aquesta manera, si l’usuari ha comunicat que no pot anar a la citació, els Serveis d’Admissions i Consultes Externes podran reprogramar les agendes dels professionals i serveis per optimitzar-les al màxim i proveir una atenció més personalitzada als pacients. Aquestes reassignacions suposaran, de manera directa, reduir lleugerament les llistes d’espera en aquests casos i gestionar de manera més eficient els recursos sanitaris.
 

Durant la presentació d'aquesta novetat també s'ha informat que ben aviat també s’enviarà per SMS les citacions per a fer proves diagnòstiques. Foto: Martí Albesa.


El missatge que l’usuari rebrà cinc dies abans de la visita o prova serà:
FHOCG (170023) F.X.C., recordi: TAC a DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE el 20/10/18
09:20. RECORDI PREPARACIÓ. Si no pot assistir respongui no al missatge.

Més endavant, en una segona fase, també s’enviarà per SMS les citacions per a fer proves diagnòstiques tant a consultes com a diagnòstic per la imatge amb les recomanacions a seguir o el tipus de preparació prèvia a realitzar.

El 2017 un 10% de les visites a consultes externes no es van acabar realitzant perquè l’usuari no es va presentar.

Per a l'Hospital d'Olot és molt important disposar de les dades actualitzades per poder fer el correcte enviament dels missatges. Si un usuari o pacient no vol rebre aquests recordatoris via SMS pot adreçar-se a qualsevol de les recepcions de l’hospital.
 

Aquest nou servei, al qual hom es pot dessubscriure, també demanarà que les dades estiguin actualitzades. Foto: Martí Albesa.


 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La policia científica escorcollant el domicili de l'ara empresonat. | ACN.
01/01/1970
La interlocutòria conclou que hi ha una "base indiciària sòlida" contra Jordi Magentí
Aiguamolls de la Moixina, escenari de la cursa. | Arxiu NM.
01/01/1970
S’inaugurarà l’itinerari del recorregut de forma permanent perquè se'n pugui gaudir tot l’any
S’actuarà en un espai d’uns 17.500m2, comprès entre els dos camins de pujada al cràter. | Arxiu NG.
01/01/1970
La iniciativa forma part de les accions de valorització del patrimoni natural i cultural realitzades aquests últims anys als seus environs