Salut

L’Hospital d’Olot recordarà als usuaris les visites i proves amb un SMS al mòbil

El rebran 5 dies abans de la citació mèdica i se’ls recordarà l’hora, el dia, la prova i l’especialitat de la visita | Es pretén reduir l’absentisme a les visites programades, que el 2017 va ser d’un 10% a les consultes externes

per Redacció, Olot, 17 d'abril de 2018 a les 11:36 |
Els usuaris de l'Hospital d'Olot rebran un avís semblant al que reprodueix aquesta foto. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes d'abril l’Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa es dotarà d’un sistema d’avisos per SMS amb l’objectiu de millorar i fer més fluida la comunicació amb els seus usuaris i pacients, tal com s'ha fet saber en roda de premsa a la seu de la institució aquest matí, en què han participat Xavier Dilmé, responsable de Sistemes d’Informació; Josep Maria Padrosa, gerent de la FHOCG; Assumpció Pelegrí, responsable de consultes externes, i Eva Gutiérrez, responsable d'admissions.

Inicialment, s’utilitzaran missatges de text al mòbil per a recordar les hores de visita a consultes externes o la realització de proves diagnòstiques, de manera que el pacient rebrà un missatge amb el dia i hora assignat, que haurà de respondre amb un “no” només en el cas que no hi pugui anar. Aquest missatge el rebrà 5 dies abans de la visita o prova diagnòstica.

D’aquesta manera, si l’usuari ha comunicat que no pot anar a la citació, els Serveis d’Admissions i Consultes Externes podran reprogramar les agendes dels professionals i serveis per optimitzar-les al màxim i proveir una atenció més personalitzada als pacients. Aquestes reassignacions suposaran, de manera directa, reduir lleugerament les llistes d’espera en aquests casos i gestionar de manera més eficient els recursos sanitaris.
 

Durant la presentació d'aquesta novetat també s'ha informat que ben aviat també s’enviarà per SMS les citacions per a fer proves diagnòstiques. Foto: Martí Albesa.


El missatge que l’usuari rebrà cinc dies abans de la visita o prova serà:
FHOCG (170023) F.X.C., recordi: TAC a DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE el 20/10/18

09:20. RECORDI PREPARACIÓ. Si no pot assistir respongui no al missatge.

Més endavant, en una segona fase, també s’enviarà per SMS les citacions per a fer proves diagnòstiques tant a consultes com a diagnòstic per la imatge amb les recomanacions a seguir o el tipus de preparació prèvia a realitzar.

El 2017 un 10% de les visites a consultes externes no es van acabar realitzant perquè l’usuari no es va presentar.

Per a l'Hospital d'Olot és molt important disposar de les dades actualitzades per poder fer el correcte enviament dels missatges. Si un usuari o pacient no vol rebre aquests recordatoris via SMS pot adreçar-se a qualsevol de les recepcions de l’hospital.
 

Aquest nou servei, al qual hom es pot dessubscriure, també demanarà que les dades estiguin actualitzades. Foto: Martí Albesa.


 

 

Participació