L’olotí Tomàs Costa rep el 1r Premi Marçal Casanovas d’ERC Olot

El guardó s'atorga en record a l’esperit de Marçal Casanovas, membre històric d’Esquerra Republicana

Tomàs Costa, al costat de la regidora d'ERC Clara Casanovas, durant el lliurament del premi.
Tomàs Costa, al costat de la regidora d'ERC Clara Casanovas, durant el lliurament del premi. | @ERCOlot.
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:21h
El professor olotí Tomàs Costa ha rebut el 1r Premi Marçal Casanovas. ERC Olot impulsa aquest guardó per a reconèixer la tasca dels garrotxins en la difusió i defensa de la llengua catalana.

El jurat format per Clara Casanovas, com a representant de la família, Núria Torras, expresidenta d’Òmnium Garrotxa, Ester Santaló, tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Quim Monturiol, autor del llibre El parlar d’Olot, ha acordat atorgar el premi a Tomàs Costa per la tasca que ha exercit durant molts anys en l’ensenyament del català quan no era una matèria del currículum acadèmic.

El guardonat ha rebut una escultura obra de l’artista Claudi Casanovas, fill de Marçal Casanovas. ERC Olot ha creat aquest premi en record a l’esperit de Marçal Casanovas, membre històric d’Esquerra Republicana, que va fer molt per mantenir el català com una llengua viva i forta. Va ensenyar-la clandestinament en un context advers, quan tota l’escola era en castellà i el català es reservava a l’espai privat. Casanovas va dignificar la nostra llengua fent possible que tota una generació se la fes seva i la fes servir amb normalitat.

"Avui que sabem que tenim el perill de perdre el que hem construït, per això retem homenatge a aquests professors que aleshores van ser valents", manifesta el comunicat fet públic en relació amb aquest premi.
Arxivat a