Mònica Comas i Jonatan Mora guanyen la XVII edició dels Matxos

Gil Casas i Laura Bardolet s’emporten el títol de la segona edició del Tastet de Matxos

Mònica Comas va tornar a guanyar la cursa i va batre el rècord de nou.
Mònica Comas va tornar a guanyar la cursa i va batre el rècord de nou. | Josep Maria Montaner.
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:22h
La dissetena cursa Pels Camins dels Matxos ha tingut, un any més, un nou rècord en la distància gran, de 63 quilòmetres, i que porta els participants a coronar els tres grans cims del territori: Bellmunt (1.246 m), Puigsacalm (1.514 m) i Cabrera (1.31 6m). Ho ha fet Mònica Comas (Apòstols de Bacus), després de proclamar-se campiona de la prova amb un temps de 7 hores, 31 minuts i 33 segons, dotze minuts més ràpida que l’edició de l’any passat, en què també es va emportar el títol i un rècord històric. La segona classificada, Montse Picañol, ha arribat justament una hora més tard, amb un temps de 8 hores, 31 minuts i 3 segons. El podi femení l’ha completat Núria Ferrer amb un temps de 9 hores, 1 minut i 25 segons. Des de bon principi Comas ha marcat un ritme molt superior a les seves perseguidores.
 

El torellonenc Joanatan Mora va guanyar la llarga cursa entre els homes. Foto: Josep Maria Montaner.


En l’apartat masculí, el torellonenc Jonatan Mora ha estat el vencedor de la prova reina amb un temps de 6 hores, 47 minuts i 3 segons després de diversos intents i podis en les darreres edicions. Al capdamunt l’han seguit Diego Arroyo, que ha estat segon amb un temps de 6 hores, 56 minuts i 47 segons, i Albert Soler, amb 7 hores i 14 minuts. Jonatan Mora i Lluis Ruiz –que ha quedat quart, un minut més tard que Soler–, han liderat la prova conjuntament fins a Bellmunt. Al Coll de Sant Bartomeu, Mora i Ruiz s’ha mantingut junts, però a la pujada al Puigsacalm, el torellonenc s’ha desmarcat i ha arribat sol al cim amb tres minuts d’avantatge. Des de llavors Mora no ha tingut rival i ha aconseguit creuar la meta en solitari. La lluita ha passat a ser pel segon lloc. Ha estat tornant de Cabrera quan Lluís Ruiz no s’ha trobat còmode i Diego Arroyo l’ha avançat tot recuperant deu minuts d’avantatge al Serrat fins culminar l’arribada.
 
El recorregut llarg dels Matxos d’aquest 2018 ha comptat amb un total de 551 participants. Vegeu-ne els resultats en aquest vincle.
 

Els impressionants paisatges de la Grevoloda, esponerosos, ja verdejant, van acompanyar tots els participants en un dia ben primaveral. Foto: Josep Maria Montaner.

   
Gil Casas i Laura Bardolet s’emporten el títol de la segona edició del Tastet de Matxos
 
Gil Casas i Laura Bardolet han estat els campions del Tastet de Matxos, el recorregut de 23 quilòmetres que enguany arribava a la seva segona edició i que ha comptat amb 371 participants.

El guanyador masculí ha travessat l’arribada després de 2 hores, 26 minuts i 42 segons. Darrere seu han arribat Marc Carrió i Daniel Erena.

La millor dona ha estat Laura Bardolet, que ha travessat la meta amb un temps de 2 hores, 45 minuts i 33 segons, per davant de Cristina Moreno i Núria Galbany.

Vegeu tots els resultats del Tastet de Matxos en aquest vincle.

Vegeu la Galeria de Fotos de Josep Maria Montaner en aquest vincle.