La XXI Terra de Remences des de la Vall d'en Bas serà aquest diumenge

Amb més 3.000 inscrits, la popular cursa cicloturista recorrerà tres comarques amb dos trajectes, de 95 i 175 km | Enguany es farà a Sant Esteve d’en Bas la primera Remences Kids

11 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:02h
Imatge aèria d'una edició anterior de la cursa cicloturista que recorrer la Garrotxa, el Ripollès i Osona.
Imatge aèria d'una edició anterior de la cursa cicloturista que recorrer la Garrotxa, el Ripollès i Osona. | @terraderemences.


El batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, va presidir el dissabte, 14 d'abril, a Can Trona (Joanetes), la presentació de  la XXI Terra de Remences de cicloturisme, que se celebrarà aquest diumenge 13 de maig i que recorrerà –amb dues curses de 95 i 175 km–, des de Sant Esteve d'en Bas, les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona, amb tres ports de muntanya de primera categoria (Capsacosta, coll de Bracons i coll de Condreu) i un de segona (Coll de Canes), amb desnivells de més de 1.100 metres.

Aquesta cursa, ja amb vint anys al darrere –considerada la tercera més important d’aquestes característiques a l’Estat espanyol–, es muntada, des del Club Ciclista Bas, per desenes de voluntaris i rep el suport, a més dels municipis implicats, de la Federació Catalana de Ciclisme i de la Diputació de Girona, a més de multitud d'empreses de la Garrotxa.
 

L'impressionant perfil dels dos trajectes de la XXI Terra de Remences. Foto: @terraderemences


En l’edició d’enguany cal comptar amb dues novetats: d’una banda, pel que fa al recorregut, s’arribarà fins a la palanca de Pocafarina, a Sant Privat d’en Bas –en comptes d’agafar la Parcel·lària al Mallol, com en les edicions anteriors– i, per primer cop, sota l’organització del Club Ciclista Infantil d’Olot, hi haurà la cursa Remences Kids el dissabte 12 de maig, amb un circuit urbà a Sant Esteve d’1 km.
 

Can Trona ha acollit la presentació de la XXI Terra de Remences. Foto: Montserrat Escayola.

 

A l’acte de presentació, a més del batlle de la Vall d’en Bas, hi han estat presents Daniel Bosch, president del Club Ciclista Bas –que organitzen la cursa–; Carles Torrent, impulsor de la Remences Kids: Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya; Carles Ferrer, delegat de la FCC a Girona, i dos ciclistes coneixedors del territori, tots els quals han lloat l’excel·lència quant a organització i professionalitat.

Aquest any, en el moment d’inscriure’s, els participants han pogut fer una donació econòmica a una de les tres entitats garrotxines que col·laboren amb la Terra de Remences: Càritas Garrotxa, la Fundació Oncolliga i la Fundació Albert Bosch (d’investigació del càncer infantil). El Club Ciclista Bas fa donacions anuals a aquestes entitats.

L’organització presta especial atenció al benestar i la seguretat dels cicloturistes. El cos de trànsit dels Mossos d’Esquadra, les Policies Locals i Protecció Civil col·laboren amb la marxa per tal que l’esdeveniment es desenvolupi de forma segura. La marxa la segueixen diverses unitats d’ambulàncies equipades així com un vehicle-escombra de grans dimensions. A més, diversos voluntaris es situen en cruïlles, giratoris i travessies de nuclis urbans per aturar el transit al pas dels ciclistes i senyalitzar el camí a seguir. Pel que fa als avituallaments, se’n situen 6 al llarg del recorregut: tres de líquids i tres de sòlids i líquids.

En aquests moments, amb les inscripcions encara obertes, ja hi ha més de 3.000 persones apuntades a aquesta popular cursa.

Trobareu totes les informacions pertinents al web Terra de Remences.
 

Imatge aèria d'una edició anterior de la cursa cicloturista que recorrer la Garrotxa, el Ripol`ès i Osona Foto: @terraderemences