Cinema a Olot durant la Segona República, a les vitrines de l’Arxiu

S'hi presenta una selecció de programes de mà de pel·lícules exhibides a Olot en aquest període

Imatge d'un programa de mà de la pel·lícula «Els marins de Cronstadt» projectada al Teatre Principal d’Olot el 17 d’abril de 1937.
Imatge d'un programa de mà de la pel·lícula «Els marins de Cronstadt» projectada al Teatre Principal d’Olot el 17 d’abril de 1937. | @acgarrotxa.
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat el 16 d'abril a les 10:07h
A partir d'aquest divendres, 13 d’abril, la Vitrina del Trimestre de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa presenta una selecció de programes de mà de pel·lícules exhibides a Olot durant la Segona República.

Entre els anys 1931 i 1938, les dues sales de cinema que existien a Olot, el Teatre Principal i l’Ideal Park, van programar un bon nombre de pel·lícules de tota mena, que eren anunciades i comentades per la premsa local, sovint en pàgines exclusives.

A Olot es van poder veure grans èxits de Hollywood que distribuïen les grans companyies nord-americanes (la Metro, la Fox, la Columbia, la Paramount i la Warner), com ara El capitán Blood, Tiempos modernos, La reina Cristina de Suecia, Mares de China, ­­Los últimos días de Pompeya o Rebelión a bordo. Els espectadors també van poder veure els títols que distribuïa la companyia espanyola Cifesa, com Nobleza baturra i Morena Clara, de Florián Rey, amb Imperio Argentina.

Amb la municipalització dels serveis de cinema i teatre duta a terme durant la Guerra Civil, les pel·lícules nord-americanes es van continuar programant, però ara s’alternaven amb reportatges i noticiaris de l’actualitat bèl·lica i títols de Laya Films, la productora cinematogràfica creada per iniciativa del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya que també va funcionar com a distribuïdora de films produïts a la Unió Soviètica.

La Vitrina del Trimestre presenta aquesta mostra de programes de mà d’aquestes pel·lícules, procedents de la col·lecció particular de Jordi Pujiula i de la col·lecció de documents efímers de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Es podrà veure fins al 29 de juny.
 

Programa de mà de la pel·lícula projectada al Teatre Principal d’Olot el 17 d’abril de 1937. Foto: @acgarrotxa

Arxivat a