Llengua catalana

Fins a 27 empreses malden per a ser lingüísticament responsables a la Garrotxa

El pioner projecte ELR impulsat per l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO), el Consell Comarcal, Turisme Garrotxa i el CPNL vol fer del compromís amb el territori i la llengua un valor afegit de qualitat i servei

per Xavier Borràs , Olot, 13 d'abril de 2018 a les 08:53 |
Estanis Vayreda i Josep Planas van presentar les dades sobre el projecte. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, va presentar aquest dijous a l'Ajuntament d'Olot, junt amb Josep Planas, coordinador de dinamització del Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona, el projecte Empreses Lingüisticament Responsables (ELR). De fet, Eel 30 de març de 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO), el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per tirar endavant el Projecte ELR (empreses lingüísticament responsables), organismes que més endavant van integrar-se a DinàmiG.

Aquest és un projecte pioner a Catalunya –tal com va remarcar Estanis Vayreda– inclòs dins la responsabilitat social empresarial i vol fer del compromís amb el territori i la llengua un valor afegit de qualitat i servei, "encara més en aquests moments", segons va afirmar Josep Planas, amb la involució que suposa l'aplicació de l'article 155.


El projecte consta de quatre fases i en cadascuna es treballen aspectes concrets de la gestió empresarial que tenen a veure amb la llengua i la cultura. L'objectiu final no es tant remarcar l'excel·lència lingïística sinó de donar suport a les empreses que es comprometen amb la llengua perquè les seves comunicacions, internes i externes, siguin correctes. Segons Planas, la majoria que s'hi han adherit són petites i mitjanes, del sector serveis, especialment turisme.

El 2017 van adherir-se al projecte 31 empreses de la Garrotxa, de les quals 23 s’han acreditat de la primera fase, en què hem treballat la pàgina web de cada empresa o servei.

Aquest 2018, de les 23 empreses acreditades, 16 continuen en el projecte treballant la fase 2 (comunicacions de l’empresa i formació de recursos lingüístics), i 11 empreses noves entren en la primera fase. En total, el 2018 el projecte ELR abastarà 27 empreses.

Les acreditacions de les empreses del 2017 que van tirar endavant els compromisos de la primera fase s’entregaran en el marc de la Jornada “Garrotxa, territori socialment responsable”, organitzada per DinàmiG, i que tindrà lloc el dimecres 25 d’abril a la sala El Torín, d’Olot.

 

 

Participació