Crim de Susqueda

L'acusat del crim de Susqueda va culpar-ne el seu fill

Les confidències de Jordi Magentí a un company de cel·la a la presó de Figueres ajuden la policia catalana a resoldre el cas

per Redacció , 12 d'abril de 2018 a les 15:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jordi Magentí, traslladat pels Mossos d'Esquadra a un registre Foto: ACN


La investigació conclou que el detingut pel doble crim de Susqueda (la Selva), Jordi Magentí Gamell, va matar la parella del Maresme al lloc on ell solia anar a pescar (una zona coneguda com la Rierica) i, després, va traslladar els cossos amb caiac fins al punt del pantà on van aparèixer un mes després. Així es fa ver públic aquest dimecres.


Els Mossos d'Esquadra creuen que es va intentar desfer dels cadàvers del joves enfonsant-los sota aigua i col·locant-los un material pesant que evités la seva flotabilitat per allunyar sospites, perquè sabia que l'investigarien si els descobrien a la zona on anava pràcticament cada dia. A través de gravacions d'imatges, declaracions de testimonis que van sentir els trets i de proves sonomètriques, han pogut determinar que el crim va passar entre les 11.20 i les 11.26 del matí del 24 d'agost, el dia que la parella va desaparèixer.

Avui, La Vanguardia hi ha afegit un nou component que explica com la policia ha arribat a la conclusió que l'autor és Jordi Magentí Gamell. I és que el presumpte assassí va compartir cel·la durant uns dies amb un pres de confiança, a la presó de Figueres. Una tarda, li va explicar que va ser el seu fill, Jordi Magentí García, qui va assassinar els dos joves del Maresme, quan els va sorprendre a la seva plantació de marihuana i que ell només el va ajudar a desfer-se dels cadàvers. “Li devia, jo ja vaig matar la seva mare”, li va dir. 


El pres va compartir el relat amb el director de la presó i els Mossos es van traslladar al centre penitenciari per prendre-li declaració. Va ser un interrogatori molt incisiu, on el confident va revelar detalls del crim que no havien transcendit als mitjans de comunicació i que només els hi havia pogut explicar Magentí.

Els Mossos, però, no van donar crèdit a les revelacions de Magentí. És més, sense donar-se'n compte, el presumpte assassí es va situar per primer cop a l'escena del crim, manipulant els cossos, en un intent desesperat de justificar la possible trobada del seu ADN als cadàvers.

 

Participació