Retiren un artefacte de la Guerra Civil a l’exterior d’una masia de la Garrotxa

Els Tedax dels Mossos d'Esquadra van recollir un projectil de 155 mm al jardí d’una masia a prop d’Olot

Un membre dels Tedax dels Mossos d'Esquadra mentre retira el projectil trobat en una masia a Olot.
Un membre dels Tedax dels Mossos d'Esquadra mentre retira el projectil trobat en una masia a Olot. | @mossos.
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:28h
El matí del passat dimarts, 10 d’abril, l’equip del TEDAX-NRBQ de Girona va ser requerit per part d’un ciutadà que havia trobat un artefacte a l’exterior de la seva masia a la població d’Olot (Garrotxa).
 
El propietari d’aquesta masia els va alertar ja que havia localitzat l'artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja, concretament a la zona enjardinada de l’exterior, a tan sols uns metres de la façana principal. L’artefacte es trobava sota terra, al costat d’un mur del jardí al peu d’un arbre.
 
El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s’hi havien pogut enterrar diversos objectes de la Guerra Civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d’un artefacte militar. 
 
En la inspecció els agents van concloure que l’artefacte corresponia a un projectil d’artilleria del calibre 155 mm, que es trobava sense haver estat disparat i sense el dispositiu d'activació (espoleta).

Seguint els procediments habituals, els equips del TEDAX-NRBQ van traslladar amb seguretat l’artefacte a l’espera de ser destruït mitjançant tècniques pròpies de l’especialitat.
 
Arxivat a