El 14 i 15 d'abril comença a Olot l'Oxfam Intermón Trailwalker

En l’edició 2018 d'aquest desafiament, amb més de 470 equips i 400.000 euros recaptats, es recorreran 100 km en equip per a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua

L’Oxfam Intermón Trailwalker recorrerà la Via Verda fins a Sant Feliu de Guíxols.
L’Oxfam Intermón Trailwalker recorrerà la Via Verda fins a Sant Feliu de Guíxols. | Martí Albesa.
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat el 13 d'abril a les 8:50h
El pròxim dissabte 14 d’abril a les 10 del matí al recinte firal d'Olot (Garrotxa), més de 1.500 persones repartides en més de 270 equips de 6 (4 persones de cada equip caminen i 2 els donen tot el suport necessari des del cotxe de suport), s’enfrontaran al primer desafiament Oxfam Intermón Trailwalker de la temporada 2018: recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, per a la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.
 
La cita del proper cap de setmana a Olot és la primera del circuit Trailwalker 2018 i transcorre pels entorns naturals de la Via Verda de Girona, des de la localitat d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols.
 
Enguany es pretén mantenir el nombre d'equips inscrits al circuit Trailwalker, ja que a la prova de Girona, repeteix la d'Euskadi, que se celebra per segona vegada el 19 i 20 i de maig al voltant de les Muntanyes de Vitòria i l'embassament d'Ullibarri-Gamboa i per a la qual ja hi ha gairebé 100 equips inscrits, i la de Madrid, que com en edicions anteriors recorrerà la Serra Nord i la Vall de Lozoya el 2 i 3 de juny i ja compta amb més de 100 equips inscrits. En total, a dia d’avui seran més de 470 equips que lluitaran amb els seus quilòmetres contra la pobresa i pel dret a l'aigua a l’Oxfam Intermón Trailwalker, i als que s’aniran sumant molts més equips, ja que les inscripcions per a Euskadi i Madrid segueixen obertes.
 
L’Oxfam Intermón Trailwalker és el repte solidari i esportiu per equips que més recapta al nostre país, superant en les últimes edicions el milió d'euros en donatius. Fins a la data, els equips que s'enfrontaran al repte 2018 en qualsevol de les seves proves ja porten recaptats més de 400.000 €, xifra que seguirà creixent fins a la finalització de la prova de Madrid al juny. Tota la recaptació del Trailwalker, Oxfam Intermón la destina als més de 400 projectes que té a tot el món per a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.
 
El repte solidari és el component principal de l'Oxfam Intermón Trailwalker, a més del treball en equip, la preparació esportiva i el desafiament físic i mental. Sota el lema "Quilòmetres que canvien vides", cada equip que participa al Trailwalker es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment elegit, un mínim de 1.500 euros per donar suport als projectes d'Oxfam a tot el món. Aquest import el recapten mitjançant donatius que familiars, amics, coneguts o empreses els aporten mitjançant el perfil que cada equip té a la web del Trailwalker, arribant alguns equips a recaptar quantitats superiors a 5.000 euros.
 
El desafiament de l’Oxfam Intermón Trailwalker consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa ni és per relleus, sinó que els quatre membres que formen cada equip han de començar i acabar junts el seu repte, que transcorre a través d'entorns naturals, mentre que dues persones de l'equip els ofereixen tota l'assistència necessària en cotxe a al llarg del recorregut. D'aquesta manera, cada equip del Trailwalker esdevé un exemple de solidaritat, esportivitat i treball conjunt.

 Les dades
 
QUÈ: Més de 1.500 persones s'enfronten a la prova de Girona de la 7a Oxfam Intermón Trailwalker; un desafiament esportiu i solidari per equips que porta recaptat més de 400.000 €* per a la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua.
 
QUAN : Dissabte 14 d’abril : Recollida d’acreditacions de premsa des de les 9 a.m – Sortida : a les 10 a.m. (Fi de la prova : Diumenge 15 d’abril a les 18h).
 
ON: Recinte Firal d’Olot. C / Madrid, 2. Olot – Girona.