El 20 d'abril es presenta el llibre «Amb mà esquerra. Interioritats d’un ictus»

Escrit per Anna Font, que va patir un ictus fa vuit anys, i una de les seves logopedes, Anna Vila, es presentarà a l'Hospital d'Olot a les 13:30 h

L'Aula Docència de l'Hospital d'Olot acollirà la presentació d'aquest llibre.
L'Aula Docència de l'Hospital d'Olot acollirà la presentació d'aquest llibre. | Martí Albesa.
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat el 13 d'abril a les 8:51h
Amb mà esquerra. Interioritats d’un ictus és el llibre escrit conjuntament per dues garrotxines. Una d’elles és l’Anna Font, que fa vuit anys va patir un ictus. Aleshores treballava d’infermera a l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot. Estava casada i tenia dos fills petits. L’ictus va afectar-li la parla i el llenguatge i, passats els quaranta, va haver d’aprendre a parlar, a caminar, a fer- ho tot amb l’esquerra..., fins i tot a pensar. El volum ha estat editat per Curbet Edicions.

El llibre, escrit conjuntament amb una de les seves logopedes i professional de l’Hospital d’Olot –Anna Vila–, també inclou la visió i l’experiència dels seus familiars propers i amics que han entrat en el seu dia a dia en aquests vuit anys.

“Cada història és diferent, única i personal. No tots els afectats d’un ictus pateixen els mateixos rosecs. N’hi ha que a simple vista no se’ls nota res, n’hi ha que sí. Llavors hi ha els que moren. Depenent de l’àrea cerebral afectada tindrà unes conseqüències o unes altres de força diferents." L’Anna Font és d’aquell segon grup que se’ls nota i així ho explica en aquest  llibre que ha escrit conjuntament amb una de les seves logopedes, Anna Vila.
 
Sobres les autores

L’Anna Font Reixach (Olot, 1967) està casada i té dos fills. És diplomada en Infermeria i prèviament havia estudiat auxiliar de clínica i tècnic de laboratori. Va treballar a l’Hospital de Palamós i més tard a l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot i, actualment, és impulsora del Centre d’estimulació neurològica d’Olot.

L’Anna Vila Oliveras (Sant Jaume de Llierca, 1980) està casada i té dos fills. És professora especialista en logopèdia a l’Institut Montilivi de Girona des del curs 2005/2006 i logopeda de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa des de l’any 2008. També forma part de la junta de govern del Col·legi de Logopedes de Catalunya des de 2007.
 
La presentació serà a l’Aula de Docència (planta 2, recepció admissions) de l’Hospital d’Olot el divendres 20 d’abril a les 13:30h.
 
Arxivat a