La 54a Tertúlia Naturalística es pregunta «Com es fa un naturalista»

La Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural organitza l'acte aquest dijous 12 d'abril als Catòlics d'Olot a les 21:00 h

La curiositat per conèixer l'entorn natural és un dels fonaments per a ser un bon naturalista.
La curiositat per conèixer l'entorn natural és un dels fonaments per a ser un bon naturalista. | Xavier Borràs.
Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:16h
Des de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natura (ICHN), conviden tothomque hi tingui iterès a la 54a Tertúlia Naturalística que es durà a terme aquest  dijous dia 12 d'abril al restaurant Catòlics d'Olot (Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.
 
El títol de la tertúlia serà "Com es fa un naturalista?". Al naturalista se'l podria definir com a aquella persona que es dedica a la recerca i l'estudi de la natura tenint com a eina bàsica l'observació. De fet, aquesta paraula engloba perfils molt diversos: persones que tenen una formació acadèmica relacionada amb alguna branca de les ciències naturals, gent que treballa en contacte permanent amb la natura, gent que viu enmig d'una gran ciutat, persones que han trobat a la natura una manera d'esvair-se del seu dia a dia, infants, gent gran... Tothom és o pot ser naturalista.

Alguns bons naturalistes actuals tenen una formació acadèmica indiscutible en algun dels àmbits de les ciències naturals, però també en podem trobar d'altres que sense ser, en principi de "ciències", també són grans naturalistes.

Una de les coses bàsiques per ser naturalista és la curiositat. La curiositat per a qualsevol cosa que tingui a veure amb la natura. Però una de les primeres preguntes que ens ve al cap és: un naturalista neix o es fa? Realment tothom pot ser naturalista? Quina diferència hi ha entre un naturalista i un turista de cap de setmana? És millor naturalista aquell que ha estudiat alguna carrera de ciències? Actualment hi ha interès pel naturalisme de base? Què és el naturalisme de base? Com i quan es van començar a forjar els primers naturalistes? Hi ha països amb una proporció més gran de naturalistes que d'altres? Quines coses són bàsiques per aconseguir que els nens i nenes i el jovent s'interessi per la natura? On són els naturalistes de 20-30 anys? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.
 
Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.
 
La idea és trobar-se per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa, ...
 
Pots consultar altra informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN al web http://ichngarrotxa.iec.cat o a www.facebook.com/ichngarrotxa.