Olot celebra 15 anys del Rodajoc

Fins a 548 alumnes de 3r de primària de la comarca hi han participat per a conèixer un ventall de jocs tradicionals d’arreu del món

El Rodajoc és un espai on es posa l’èmfasi a gaudir de cada moment de forma plena, a facilitar la relació entre els infants d’Olot i comarca.
El Rodajoc és un espai on es posa l’èmfasi a gaudir de cada moment de forma plena, a facilitar la relació entre els infants d’Olot i comarca. | @olotuit.
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:07h
Aquest divendres 6 d’abril s'ha celebrat la 15a edició del Rodajoc. La jornada, que té lloc al recinte firal d’Olot, serveix de cloenda de tot el treball sobre jocs tradicionals i cooperatius que els mestres d’educació física desenvolupen a les seves escoles amb els alumnes de tercer de primària. És l’experiència dels jocs sense fronteres amb la idea que el joc sigui una font d’intercanvi cultural i una eina que proporcioni jugar pel plaer de jugar. Amb el Rodajoc els nens i nenes coneixen un ventall de jocs tradicionals d’arreu del món i fomentem relacions personals entre nens i nenes de diferents escoles. 

El Rodajoc representa una experiència pedagògica que passa a l’acció de forma decidida. En aquest sentit, el Rodajoc està considerat una experiència pedagògica sostenible: recupera l’espai de joc per excel·lència com és el carrer, la plaça… Es tracta en definitiva d’un espai de trobada que no està pensat ni preparat de forma específica.
 

El Rodajoc representa una experiència pedagògica que passa a l’acció de forma decidida. Foto: @olotuit.


El Rodajoc és un espai on es posa l’èmfasi a gaudir de cada moment de forma plena, a facilitar la relació entre els infants d’Olot i comarca, a plantejar un espai de trobada multicultural i, a més a més, respectant sempre una distribució heterogènia de tots els participants.

És important destacar que és una activitat de comarca, amb la participació, enguany, de 548 alumnes que gaudeixen d’una matinal de jocs de tot el món amb l’únic objectiu de passar-ho bé i compartir una estona  amb nenes i nens d’altres escoles que en grups barrejats faran un circuit per poder jugar a tots els jocs i descansar de tant en tant.
 
Per acabar la jornada, l’acte es va cloure amb la Cançó del Rodajoc i amb el seu ball que ja s’ha convertit en l’himne de la matinal i que tothom balla i canta alhora com a cloenda de la diada.
 

El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, també s'acostà al Rodajoc d'enguany. Foto: @olotuit.


Per fer possible el Rodajoc treballen conjuntament l’Institut Municipal d’Esports i Lleure i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot. A banda es compta amb la valuosa col·laboració dels alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior d’Activitats Físico-Esportives de l’Escola Pia que han assumit com a part de la seva formació la participació com a monitors i monitores en aquesta activitat. El Consell Esportiu també ajuda a tirar endavant l’activitat. I finalment hi ha la col·laboració i implicació de tots els mestres d’educació física de les escoles de primària de la comarca, en especial el Seminari de Mestres d’Educació Física. A més enguany s'ha comptat amb la participació de l’Escola d’Art d’Olot, que ha dissenyat i produït un photocall per rebre els alumnes que hi participaven.