Torna Recicla Cultura per Sant Jordi per a formar persones en risc d’exclusió social

Fins ara més de 1.700 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que es fa amb el lema «El teu llibre pot ser part d’una història».

El regidor de Cultura, Pep Berga, i la impulsora de la iniciativa, Genoveva Pascual, van presentar la campanya.
El regidor de Cultura, Pep Berga, i la impulsora de la iniciativa, Genoveva Pascual, van presentar la campanya. | @olotuit.
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:57h
La Fundació Servei Solidari acaba de posar en marxa una nova edició de Recicla Cultura, una iniciativa amb la qual des de fa 6 anys s'ajuda a persones amb estudis o sense a fer cursos de formació  o a alfabetitzar-se si és el cas. També, a nouvinguts que volen aprendre el català i el castellà. Durant aquest temps més de 1.700 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que es fa amb el lema “El teu llibre pot ser part d’una història”. El regidor de Cultura, Pep Berga, i la impulsora de la iniciativa Genoveva Pascual van presentar la campanya aquesta setmana en la compareixença de l'Ajuntament d'Olot.
 

Bànner de promoció del Recicla Cultura d'enguany. Foto: @ServeiSolidari


Com funciona?

Empreses, administracions, associacions, escoles o entitats que hi participen munten un Punt Recicla Cultura on, des d’ara fins al dia de Sant Jordi, es poden aportar llibres que els hagin agradat. El Dia de Sant Jordi totes les persones interessades podran emportar-se un d’aquests llibres tot fent un donatiu simbòlic. Els beneficis que s’obtinguin es destinaran als cursos de la Fundació Servei Solidari i una part del que es reculli a Olot, anirà destinat a les Aules d’Acollida dels centres educatius d’Olot. 

En el cas d’Olot, aquests punts estan situats a la Biblioteca Marià Vayreda, a Can Trinxeria, a l’escola Volcà Bisaroques, a la biblioteca de l’IES Garrotxa i a l’Escola Pia d’Olot.

El dia de Sant Jordi es podran adquirir els llibres a la parada del centre d’Olot per un preu simbòlic. L’any 2017 més de 70 entitats, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa que, a banda de recaptar fons en benefici de l’alfabetització, va permetre treballar conceptes com la migració, l’alfabetització i la lectura, i valors com els de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip. A Olot es van vendre al voltant de 900 llibres solidaris.

Per més informació: www.reciclacultura.org.
Arxivat a